Hollanda Kültürel Vizesi
Hollanda’ya seyahat etme amacınız sportif faaliyete, konferansa, araştırmaya veya bir etkinliğe katılmak ise Hollanda Kültürel Vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Hollanda Kültürel Vizesi başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gereken bazı konular mevcuttur. Bu gibi hususlar yerine getirildiğinde vize sonucunuz olumlu yöne olacaktır. Ayrıca Hollanda’ya herhangi bir sosyal faaliyet için seyahat etmeyi planlıyorsanız belgelerinizi gitme amacınıza göre eksiksiz bir şekilde bir araya getirmelisiniz. Bunların yanında örneğin; Hollanda’ya bir konferansa katılmak için gitmeniz gerekiyorsa belgeleriniz arasında katılacağınız konferansa dair ayrıntılı bilgilerin yer aldığı belgelerin bulunması zorunludur.
Kişinin toplantıya katılım sağlanacağı gün, yer bilgisi ve saat evraklarda kesin bir şekilde belirtilmelidir. Bunun yanında Hollanda’ya seyahat etme amacınız sanatsal bir faaliyete katılmak ise aynı şekilde katılacağınız sanatsal faaliyet ile ilgili ayrıntılı, eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlanmış olmalıdır. Ayrıca belgeleriniz arasında Hollanda’dan gelen davetiyenizin de olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Kişi Hollanda’ya spor faaliyeti amacı ile gidecekse yine Hollanda’dan gelen davetiye ve lisansı gerekli evraklar arasında yer almalıdır. Dört haftadan da fazla kalınacaksa eğer izin belgesi alınmalıdır.
Genel olarak seyahat etmek istediğiniz ülkeyi ne amaçla gideceğiniz oldukça önemlidir. Var olan statü ve amacınıza göre düzenli bir şekilde bir araya getirilmiş belgelerle yapılan başvurunun sonucu, vize alımını olumlu yönde etkileyecektir. Hollanda Kültürel Vizesi alırken profesyonel destek almanız sizin için iyi olacaktır. Bu sayede vize uzmanlarımız sizin yerinize başvurunuzu gerçekleştirmekte ve konsolosluk vize randevu gününüzde sizlere yardımcı olmaktadırlar.
Hollanda Kültürel Vizesi Alabilmek İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
- Pasaport: Hollanda Vizesi ve Hollanda Kültürel Vizesi başvurusunda bulunurken en önemli konulardan biri de pasaport konusudur. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve içerisinde en az 2 sayfa boş olmalıdır. Ayrıca planlanan dönüş tarihinden itibaren de en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
- Vize Başvuru Formu: Başvuruyu yapan kişi tarafından eksiksiz, dikkatli bir şekilde doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formudur. Eğer başvuru sahibi de 18 yaşının altında ise başvuru formuna her iki velinin (anne ve babanın) imzası gerekmektedir.
- Fotoğraf: Hollanda Vizesi veya Hollanda Kültürel Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için bir diğer gerekli evrak ise biometrik fotoğraftır. Bu fotoğrafta başvuruyu yapan kişinin yüzü görünür, 6 aydan eski olmayan ve arka fonu beyaz olan bir adet biometrik fotoğraf gerekli belgeler arasında yer almalıdır.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım veya acil hastane bakımı masraflarını içeren, 30.000 £ teminat tutarında, Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunan bütün seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortasıdır.
- Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu ya da ulaşım aracına ait diğer kanıtlayıcı belgelerdir. (ehliyet, ruhsat, araç sigortası)
- Otel Rezervasyonu: Bütün seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu ve otel rezervasyon tarihlerinin rezerve edilen gidiş-dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olmalıdır. Yine diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse seyahat programınızı da belgeler arasına eklemeniz gerekmektedir.
- Finansal Durumu Gösterir Belge: Son dönemlere ait mali durumunuzu gösteren belgedir. Bu belgeler tapu, banka hesap dökümleri, ruhsat ve kira kontratlarıdır.
- Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için zorunlu olan noter onaylı yazıdır. Anne ya da babası her ikisi olmadan da seyahat edebilecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylı orijinal muvafakatnamedir. Ayrıca bu belgelerin ebeveynlerin kimlik fotokopileri ile sunulması zorunludur.
- Kişi sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat edecek ise Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri kanıtlayan davetiye belgeler arasında yer almalıdır. Eğer 4 haftadan fazla kalınacaksa izin belgesi alınması gerekmektedir.
- Kişi eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat edecek ise Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacını ve süresini belirten bilgi verici metin belgeler arasında yer almalıdır. Ayrıca Türkiye’deki okuldan veya kurumdan alınan yazı da belgeler arasına eklenmelidir.
- Kişi AB eğitim ve araştırma programları/projeleri için seyahat edecek ise Hollanda’da yer alan üniversite ya da araştırma biriminden orijinal davetiye gerekmektedir. Ayrıca Türk Ulusal Ajans ya da TÜBİTAK tarafından yazılmış AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı da gerekli evraklar arasındadır. Türkiye’deki eğitim kurumundan da yazı alınması zorunludur.
- Grup halinde seyahat edilecek ise Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı zorunlu evraklardandır.
- Başvuru yapan kişi çalışan ise Kişinin bağlı olduğu şirketten görevini belirten izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü gerekli evraklardandır. Ayrıca maaş bordroları da son 3 aylık olmalıdır.
- Başvuru yapan kişi kamu personeli ise Çalıştığınız kurumdan yazı gerekli belgelerdendir.
- Başvuru yapan kişi emekli ise Emeklilik belgesi ve emekli banka cüzdanı Hollanda Vizesi veya Hollanda Kültürel Vizesi başvurusunda yanında bulundurmanız gereken evraklardandır.
- Başvuru yapan kişi öğrenci ise Türkiye’deki okuldan öğrenci olduğunu gösteren resmi evrak en önemli evraklardandır. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerin okul izin belgesi evraklar arasına konulmalıdır.
- Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni belgesi evraklar arasına konulmalıdır.