Almanya Konsolosluğu
Almanya ülke konsolosluğu İstanbul adresi: İnönü Caddesi 10, 34431, Gümüşsuyu, İstanbul. Telefon: +90-212-3346-167, Mail: visa@ista.diplo.de
Almanya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi ve perşembe günleri saat 09:00 – 15:00 arası. Cuma günleri 09:00 – 13:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Almanya konsolosluğu, kısa süreli olan vize başvuru işlemlerini Almanya konsolosluğu ve ülke şehir Almanya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize hizmet merkezlerinin aracılığı ile kabul etmektedir. Ancak uzun süreli Almanya vize başvurusu yapabilmek için Almanya konsolosluğuna veya Almanya Büyükelçiliğine şahsen başvuru yapmak gerekmektedir.
Türkiye’de ikamet eden Almanya vatandaşları; evlilik, pasaport, vatandaşlık belgesi gibi belgeleri almak için Türkiye’de bulunan Almanya konsolosluğu, Almanya Büyükelçiliği, Almanya Fahri konsolosluklarına yapacakları başvurular sonucunda istedikleri belgeleri alabilmektedirler. Almanya konsolosluğuna vatandaşlık belgesi temin etmek için başvuruda bulunmak gerekmektedir. Başvuruda bulunduktan sonra temin edilmesi gereken bazı evraklar şu şekildedir;
Türküye Cumhuriyeti ikametgah ya da oturma izni, uluslararası doğum kayıt belgesi, fotoğraflı nüfus cüzdanı, kişi evli ise evlilik cüzdanı ve eşinin kimlik fotokopisi, anne ve babanın vatandaşlık belgesi, kişiye Almanya vatandaşlığı verildiğine dair belgeleri temin etmekle yükümlüdür. Türkiye’de ikamet etmekte olan Almanya vatandaşlarının Almanya pasaportu almak için Almanya konsolosluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda; başvuru formu, önceden kullanılan pasaport veya kimlik, doğum belgesi, evlendiğiniz yere göre evlilik belgesini pasaport almak için beyan etmeniz gerekmektedir.
Amerika Konsolosluğu
Amerika ülke konsolosluğu İstanbul adresi: İstinye Mahallesi, Kaplıcalar Mevki No:2 İstinye/İstanbul.
Amerika ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Hafta içi her gün 08:00 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Amerika vizesi başvurusu yapmak için ilk önce Amerika konsolosluğunun internet sitesinde bulunan göçmen olmayan vize başvuru formunun internet üzerinden doldurulması gerekmektedir.Formun doldurulmasından sonra sisteme bir biyometrik fotoğraf yüklemek gerekmektedir. Ve en sonra elektronik imza atılarak form tamamlanmalıdır. Formu doldururken her cevabın doğru olduğundan özellikle emin olmak gerekmektedir. Yanlış cevaplanan veya yanlış verilen bilgiler için cezai yaptırım uygulanmaktadır. Bu yüzden doldurulan formdaki bilgilerin doğruluğundan emin olmadan formu onaylamamak gerekmektedir.
Amerika konsolosluğu vize reddi sebebi, yanıltıcı bilgiler içeren başvuru formlarından kaynaklanmaktadır. Bu yanlış bilgiler ile doldurulan formlar, Amerika’ya girişin daimi olarak reddedilmesine yol açabilmektedir. Amerika ülke şehir Büyükelçiliği Türkiye’de ikamet etmekte olan Amerika vatandaşlarının pasaport, kimlik yenileme, evlilik, ölüm, doğum, noterlik işlemleri gibi konsolosluk işlemlerini yerine getirmek ile yükümlüdür. Amerikan vatandaşlık hizmetleri bölümünden hizmet alabilmek için randevu almak gerekmektedir. Amerikan vatandaşlık hizmetleri bölümünden; vergi formları, oy kullanma yardımı, noter hizmetleri, acil durum yardımı, konsolosluk doğum belgesi, pasaport yenileme ve pasaport çıkartma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Avusturalya Konsolosluğu
Avusturalya ülke konsolosluğu İstanbul adresi: Ritz Carlton Konutları Asker Ocağı Cad. No: 15 Elmadağ Şişli 34367 İstanbul / TÜRKİYE.
Avusturalya ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adresi: Uğur Mumcu Caddesi, MNG Binası, No:88 Kat:7 06700 Gaziosmanpaşa / ANKARA
Avusturalya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Hafta içi 08:30 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Avusturalya konsolosluğu vize başvurularını randevu ile kabul etmektedir. Hafta içi 09:00 ile 11:30 arasında vize başvurularını almaktadır. Avusturalya konsolosluğundan vize randevusu almak için ise pazartesi ve perşembe günleri arasında 08:30 – 12:00 saatleri arasında telefon ile randevu almak gerekmektedir. Avusturalya Büyükelçiliği konsolosluk hizmetleri bölümü ise pazartesi ve cuma günleri arasında saat 08:30 ile 16:45 arasında hizmet vermektedir.
Avusturalya İstanbul başkonsolosluğunda, başkonsolos görevini Pasqualino Strangis yerine getirmektedir. Avusturalya vize başvurusu için vize başvuru formu, Avusturalya konsolosluğunun resmi sitesi üzerinden ingilizce olarak cevaplanmalıdır. Vize başvuru formu içerisinde yer alan bazı bölümler şunlardır: kişisel bilgiler bölümü, vize başvurusu yapan kişinin pasaport bilgileri bölümü, Avusturalya’ya yapılacak olan seyahate ilişkin bölüm, Önceden Avusturalya’ya seyahat eden kişilerin cevaplaması gereken bölümler olarak ele alınabilir.
Avusturalya konsolosluğunun vize başvurularında öncelikle dikkat ettiği şey yüklenilen belgelerin sahte olup olmadığı konusudur. Böyle bir şüphe oluşması durumunda vize reddi gerçekleşmektedir. Konsolosluk ve pasaport işlemleri için hizmet alacak olan Avusturalya vatandaşlarının randevu almaları önerilmektedir. Randevular telefon aracılığıyla alınabilir. Randevu alınmadığı taktirde konsolosluğa alınmama zorluğu yaşanabilmektedir.
Avusturya Konsolosluğu
Avusturya ülke konsolosluğu İstanbul adresi: Köybaşı Mah. No:46 34464 Yeniköy/ İstanbul.
Avusturya ülke şehir büyükelçiliği Ankara adres: Atatürk Bulvarı, No: 189, 06680, PK 131, 06661, Kavaklıdere, Küçükesat / ANKARA.
Avusturya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi ile cuma günleri arasında, 08:00 – 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Avusturya’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye de olan Avusturya dış temsilciliklerine, Avusturya Schengen vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaport, hizmet pasaportu veya hususi pasaportu olan vatandaşlar 180 gün içinde 90 günlük süreyi aşmamak şartı ile ülkeye vizesiz giriş gerçekleştirebilmektedirler. Avusturya vizesi başvurularında; seyahat amacının kanıtlanmaması, eksik evrak, eksik bilgi verilmesi sonucunda vize talebi ret kararı ile sonuçlanabilmektedir.
Başvuru veya vize işlemleri ret kararı alsa bile tekrar başvuru yapmakta bir sakınca yoktur. Kurallara uygun olarak tekrar vize başvurusu yapılabilir. Avusturya vizesi evrakları içerisinde; pasaport süresinin 10 yılı geçmemiş olması gerekmektedir. ayrıca Avusturya vizesi evrakları seçilen vize kategorisine göre düzenlenmektedir. Schengen üyesi ülkeler biometrik bilgi kaydı sistemi ile işlem yapmaktadırlar. Schengen vizesi için biometrik bilgi verilerini (parmak izi, elektronik imza, biyometrik fotoğraf) beyan etmiş olmaları gerekmektedir. Bu biyometrik bilgi verilerini beyan eden kişilerin pasaportuna ”VİS” ibaresi düşülür. Ve böylelikle 5 yıl boyunca biyometrik bilgi beyanından muaf tutulmaktadırlar.
Bangladeş Konsolosluğu
Bangladeş ülke konsolosluğu İstanbul adresi: Beybostanı sok. no:30/A, Beylerbeyi, Üsküdar / İSTANBUL.
Bangladeş ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adresi: Birlik Mahallesi 391. Cadde No:16, Çankaya, Ankara.
Bangladeş ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi ile cuma günleri arasında, 09:00 – 15:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Bangladeş konsolosluğu, Bangladeş vatandaşlarının haklarını korumak ile yükümlüdür. Bangladeş vizesi almak için geçerli bir vize kategorisinin seçilmiş olması gerekmektedir. Bütün vize kategorilerinde 90 güne kadar kısa süreli seyahat vizesi başvurusu gerçekleştirilmektedir. Bangladeş vize işlemleri için kullanılacak olan pasaportun en az 2 boş sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportun seyahat ettikten sonrası için en az 6 ay süresinin olması gerekmektedir. Ve aynı zamanda yırtılmış ve eskimiş olmaması gerekmektedir. Çünkü hasar görmüş pasaportlarla yapılan vize başvuruları iptal edilmektedir.
Bangladeş vize 5 ile 7 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Bangladeş konsolosluğu vize formu sayesinde vize başvurusu yapan kişi hakkında bilgilere ulaşmaktadır. Bu yüzden vize formunun eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulması gerekmektedir. Gerçeğe uygun olmayan bilgiler tespit edildiği taktirde vize işlemi konsolosluk tarafından reddedilmektedir. Bangladeş konsolosluğu vize işlemlerini onaylamış olsa dahi ülkeye giriş sınır görevlilerinin sorumluluğundadır. Bangladeş vize başvuru formu; konsolosluğun internet üzerindeki adresinden, konsolosluğun kendisinden veya danışmanlık yapan vize merkezlerinden vize başvuru formları temin edilebilir.
Belçika Konsolosluğu
Belçika ülke konsolosluğu İstanbul adresi: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Cd. No:39, 34433 Beyoğlu/İstanbul.
Belçika ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adresi: Mahatma Gandi Cad. No: 55, 06700 Gop/Ankara.
Belçika ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi cuma günleri arasında saat 09:00 – 16:30 arasında hizmet vermektedir.
Belçika’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yeşil, siyah ve gri pasaportu olması halinde 90 günü aşmamak şartı ile vizesiz seyahat etme şansları bulunmaktadır. Konsolosluk vize talebinde bulunan kişi hakkındaki bilgileri vize başvuru formundan almaktadır. Bu yüzden vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulması oldukça önem taşımaktadır. Bu formlar doldurulurken okunaklı ve tükenmez kalem ile yazılıp imzalanması gerekmektedir. Belçika konsolosluğu tarafından hazırlanan vize talep formu 4 sayfalık bir formdur.
Form kapsamlı bir şekilde vize sahibi hakkında bilgi sahibi olunmasına olanak vermektedir. Belçika vize başvuru formu ingilizce doldurulması gereken bir formdur. Ayrıca eksik ve yanlış doldurulan formlar suç sayılmaktadır. Belçika vize başvuru formunun başvuru evrakları arasında bulundurulması zorunludur. Belçika vize başvuru formu, vizenizin süresi dolduğunda Belçika sınırlarından çıkış yapma zorunluluğunun olduğunu aynı zamanda da Belçika’ya girişinizi garanti etmeyeceğini bildiren bir formdur. Yani ülke sınırları içerisinde sınır görevlileri tarafından geri çevrilme ihtimalini kabul etmiş olduğunuzu göstermektedir. Belçika Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasındadır. Bu yüzden bu ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Belçika konsolosluğuna Schengen vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır.
Bulgaristan Konsolosluğu
Bulgaristan ülke konsolosluğu İstanbul adresi: Ahmet Adnan Saygun Caddesi, No: 44, 2. Levent- Ulus / İSTANBUL.
Bulgaristan ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adresi: Remzi Oğuz Arık Mh., 06540 Çankaya/Ankara.
Bulgaristan ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi ve perşembe günleri arasında 09:00 – 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Kısa süreli Bulgaristan vizesi için Bulgaristan konsolosluğuna yapılan başvurular 1 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Özel durumlarda yapılan başvurularda yani ölüm, kaza vs. gibi özel durumlarda yapılan başvurularda 1. dereceden akraba olmak şartı ile kısa sürede vize başvurusu sonuçlanabilmektedir. Diğer bazı durumlarda ise vize başvurusu sonuçlanması uzatılabilmektedir. Vize başvurularının ret edilmesi durumu olabilmektedir. Bu durumda kişinin itiraz etme hakkı vardır. Ancak vize başvurusu için ödenen ücretler tek seferlik olduğu için ücretlerin geri ödenmesi durumu söz konusu olmamaktadır.
Vize başvurusunda bulunan kişiler Bulgaristan konsolosluğuna tam, eksizsiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş formlar sunmak zorundadırlar. Bulgaristan kırmızı pasaport başvurusu için öncelikle randevu almak gerekmektedir. Evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayıp mail yolu ile ulaştırdıktan sonra randevu tarihi size verilecektir. Ortalama olarak 3 ay içerisinde konsolosluğu arayarak pasaportun durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. Bulgaristan kırmızı pasaport almak için doldurulması gereken form internet üzerinden online olarak doldurulması gereken bir formdur. Randevu gününde garanti bankasına yatırmış olduğunuz pasaport hacının dekontunun da yanınızda bulunması gerekmektedir.
Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu
Çek Cumhuriyeti ülke konsolosluğu İstanbul adres: Harbiye Mahallesi, Abdi Ipekci Cad. No:71, 34367 Şişli/İstanbul.
Çek Cumhuriyeti Ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adresi: Büyükesat Mahallesi, Kaptanpaşa Sk. No:15, 06700 Çankaya/Ankara.
Çek Cumhuriyeti ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Pazartesi ve perşembe günleri arasında 08:00 – 17:00 saatleri arasında, cuma günleri ise 08:00 – 14:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Çek cumhuriyetine seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çek Cumhuriyeti vizesi alması zorunludur. Resmi pasaport sahibi kişilerin ise vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Çünkü 90 günü geçmemek şartı ile çek vizesinden muaf sayılmaktadırlar. Çek Cumhuriyeti vize işlemleri için kapsamlı evrak ve döküman toplamak gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti konsolosluğu Çek Cumhuriyeti vizesi için randevu sistemi ile çalışmaktadır. Çek Cumhuriyetinin vize başvuru formunu ingilizce veya çekçe olarak doldurma imkanı vardır. Ayrıca okunaklı, büyük harflerle ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Vize başvuru evraklarının arasında vize başvuru formu mutlaka olmalıdır.
Olmaması halinde işlemler iptal edilecektir. Çek Cumhuriyeti vizesi aslında bir Schengen kapsamında olan bir vizedir. 90 gün veya daha kısa bir süre seyahat edilecek ise Schengen vizesi başvurusunda bulunulması daha uygun olacaktır. Ama 90 günden fazla kalınacak ise Çek ulusal vizesi başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti vizesi alabilmek için öncelikle randevu almak gerekmektedir. Randevular ise internet üzerinden veya telefon aracılığı ile değil şahsen müracaat edilerek alınabilmektedir. Vize randevusu biyometrik yani parmak izi ve gerekli evrakların sunumunu içermektedir.
Cezayir Konsolosluğu
Cezayir ülke konsolosluğu İstanbul adres: Gazeteciler Sitesi 23 Temmuz Meydanı No:7 Esentepe/Şişli/İstanbul.
Cezayir ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : Şehit Ersan Cad., No: 42, 06680 Çankaya, Ankara.
Cezayir ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri: Hafta içi 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Türkiye Cumhuriyeti ile Cezayir arasında son yıllarda yapılan bir vize anlaşması yoktur. Cezayir konsolosluğu vize talebinde bulunan kişiyi pasaport türüne göre değerlendirmeye alarak vize prosedürüne tabi tutar. Cezayir vizesi alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Siyah, yeşil ve gri pasaport sahipleri ise 90 günden az olan seyahatlerinde vize başvurusu yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Aynı zamanda Türkiye pasaportuna sahip olan kişilerde Cezayir vizesinin işlenmesi için 2 boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
Genellikle Cezayir vizesi başvurusu 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Cezayir Büyükelçiliği’nin ek evrak talebinde bulunması durumunda onay süreci uzayabilmektedir. Cezayir vizesi başvuru formu, Cezayir konsolosluğu tarafından hazırlanmıştır. Cezayir vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmuş olması gerekmektedir. Vize başvuru formu olmayan başvuruları Cezayir konsolosluğu kabul etmemektedir. Cezayir konsolosluğu gerçeğe uygun olmayan belgeler nedeniyle cezai yaptırımlarda bulunabilir. Bu nedenle belgelerin ve formun yanlış doldurulmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Aynı zamanda Cezayir vize başvuru formunda fotoğraf yapıştırılması istenilen yere fotoğraf yapıştırılmalıdır.
Çin Konsolosluğu
Çin ülke konsolosluğu İstanbul adres: Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer,İstanbul.
Çin ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres: Oran Mahallesi, Ferit Recai Ertuğrul Cd. No:18, 06450 Çankaya/Ankara.
Çin ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 09:00 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Vize başvurularında kolaylık sağlamak amacıyla Çin vizesine internet üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Kısa süreli Çin vizesi nedeniyle başvuruda bulunacak olan kişiler direk olarak Çin konsolosluğuna müracaatta bulunamazlar. Çin vizesi başvurusunda bulunabilmek için Çin Halk Cumhuriyetin’den gelecek davetiyenin orjinal olması gerekmektedir. Çin vizesi başvurusunda kullanılacak olan fotoğrafın vesikalık fotoğraf olması gerekmektedir. Biyometrik fotoğraf ile yapılan Çin vizesi başvuruları kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu yüzden fotoğrafın vesikalık bir fotoğraf olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Vesikalık fotoğraf beyaz fon üzerine çekilmelidir. Ve aynı zamanda 3 aydan önce çekilen fotoğraflar kabul edilmemektedir. Başvurular, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yapılmalıdır. Aksi taktirde diğer günlerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Danimarka Konsolosluğu
Danimarka ülke konsolosluğu İstanbul adres : Kuştepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi Trump Towers 2 No:1 D:463, 34387 Şişli/İstanbul.
Danimarka ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : Büyükesat Mahallesi, Mahatma Gandhi Cd. No:74, 06700 Çankaya/Ankara.
Danimarka ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi ve cuma günleri arasında 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Danimarka Seyahatinin yapılabilmesi için kesinlikle Danimarka vizesinin alınması gerekmektedir. Danimarka vizesi alınması zor bir vizedir. Bu yüzden eksiksiz ve doğru olan evraklarlar işe başlanması gerekmektedir. Pasaportların yırtık veya yazılarının silinmemiş olmasına özen göstermek gerekmektedir. Çünkü eskimiş ve yırtılmış bir pasaport ile yapılan vize başvurusunu Danimarka konsolosluğu onaylayabilir. Ancak ülkeye giriş sırasında sınır görevlileri eskimiş olan pasaporttan dolayı ülkeye girişinizi engelleyebilir. Bu yüzden pasaportun eskimemiş ve düzgün olması oldukça önem taşımaktadır.
Danimarka konsolosluğu sadece uzun süreli Danimarka vizesi için başvuru yapan kişilerin başvurularını alacaktır. Kısa süreli başvuruları ise Danimarka vizesi ile ilgili çalışmalar yürüten danışmanlık firmaları alacaktır. Danimarka vizesi onaylanma süresi 7 ile 10 iş günü arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ikamet bölgesine göre başvuru yapma kuralı yoktur. Danimarka vize başvurunuzun hızlı değerlendirilmesi ve aynı zamanda hızlı onaylanması için ikamet bölgesine yakın yerden başvuru yapılması önerilmektedir. Danimarka Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine de gitmek mümkün olabilmektedir. Ancak Schengen vizesinin ülkede topraklarında kalma zamanının 90 günden az olduğunu unutmamak gerekmektedir.
Dubai Konsolosluğu
Dubai ülke konsolosluğu İstanbul adres : Konaklar Mahallesi, Meşelik Sk. No:11, 34330 Beşiktaş/İstanbul.
Dubai ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : İlkbahar mahallesi, Galip Erdem cad. 613. Sok. No:13, Çankaya/Ankara .
Dubai ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi ve perşembe günleri arasında 09:00 – 16:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Dubai vizesi almak için gerekli olan evraklar dubai seyahatinin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Dubai konsolosluğu dubai vizesi için farklı evraklar talep edebilmektedir Bu yüzden gerekli evraklar zaman zaman farklılaşabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan vatandaşlar Dubai seyahatinde bulunabilmek için vize başvurusu yapmak durumundadırlar.
Diplomatik pasaport, hususi pasaport, hizmet pasaportu sahibi kişilerin ise 90 günden az kalmak şartı ile vize başvurusu yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Dubai transit vizesi, Dubai üzerinden geçerek başka ülkelere gidecek kişiler için olan bir vize türüdür. Bu vize türü 96 saat konaklama hakkı tanımaktadır. Dubai turist vizesi kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki tanedir. Ülkeye giriş tarihinden itibaren 30 gün ülkede kalma hakkı tanımaktadır. Dubai uzun süreli turist vizesi ise ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 gün ülkede kalma hakkı tanımaktadır. Dubai konsolosluğu pasaport olmadan yapılan vize başvurusu işlemlerini kabul etmemektedir. Vize işlemleri için gerekli olan pasaportu bulunduğunuz yerin emniyet müdürlüğünden kısa sürede edinebilirsiniz. Ayrıca pasaport başvuruları şahsen yapılmalıdır.
Estonya Konsolosluğu
Estonya ülke konsolosluğu İstanbul adres : Alternatif Bank A.Ş. Merkez Şubesi Cumhuriyet Caddesi No: 46 80200 Elmadağ Taksim / İSTANBUL.
Estonya ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : Gölgeli Sokak No: 16 06700 Gaziosmanpaşa / ANKARA.
Estonya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi ve cuma günleri arasında 10:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Estonya vizesi seyahat amacına ve ülkede ne kadar kalınacağına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Estonya havaalanı transit vizesi, asıl gideceği yere gitmek için havaalanına girmesi gereken kişilere verilen vize türüdür. Estonya transit vizesi, asıl gideceği ülkeye gitmek için Estonya topraklarından geçmesi gereken kişilere verilen vize türüdür. Estonya kısa süreli vize ( Schengen vizesi ) , Ülkede 90 güne kadar konaklamaya izin veren vize türüdür. Estonya uzun süreli vize tipi, 90 günden daha uzun süre ülke topraklarında kalacak olan kişiye verilen vize türüdür.
Bu tip vizeye çoğunlukla iş veya eğitim nedeniyle başvuru yapılmaktadır. Estonya vizesi için estonya vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurmak gerekmektedir. 1 adet renkli fotoğraf gerekmektedir. Seyahat edecek olan kişinin seyahat amacını gösteren belgeler ibraz etmesi gerekmektedir. Vize harç dekontunun ödendiğine dair dekont gerekmektedir. Estonya vizesine başvuru doğrudan ve dolaylı olarak yapılabilmektedir. Estonya vize başvuruları, Estonya konsolosluğu tarafından 30 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
Etiyopya Konsolosluğu
Etiyopya ülke konsolosluğu İstanbul adres : Mahmutbey Merkez Mahallesi, Taşocağı Caddesi, No: 4/2, Bağcılar / İSTANBUL.
Etiyopya ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : Uğur Mumcu sok. No: 74/1-2, 06700 G.O.P., Ankara.
Etiyopya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi ve cuma günleri arasında 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Etiyopya vizesi ülkeye giriş yapabilmek için önemli ve zorunludur. Yeşil, gri ve diplomatik pasaport sahibi kişiler de vize prosedürüne tabi olmak durumundadırlar. Etiyopya vize başvurusu için Etiyopya konsolosluğunun hazırlamış olduğu Etiyopya vize formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak gerekmektedir. Vize başvuru formunda verilen bilgilerin evraklar aracılığı ile desteklenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde vize başvuru işlemleri reddedilecektir. Ayrıca Etiyopya konsolosluğu gerekli görmesi halinde ek bazı belgeler isteyebilmektedir. Etiyopya vize başvuru formu bulunmayan dosyalar reddedilecektir. Etiyopya turistik vizesi, 30 günlük ve 90 günlük olmak üzere iki vize olarak verilebilmektedir.
Etiyopya Büyükelçiliği, Türkiye’de Etiyopyayı temsil eden ve aynı zamanda Etiyopya devletinin en resmi kurumu durumdadır. Vatandaşlarının ve tüzel kişilerinin haklarını ve menfaatlerini korur. Ve aynı zamanda Türkiye ile olan ilişkileri seviyeli ve başarılı bir şekilde temsil eder. Aynı zamanda Etiyopya fahri konsoloslukları tam teşekküllü bir Etiyopya konsolosluğunun açılmasına gerek olmayan şehirlerde faaliyet göstermek için kurulmuş olan kuruluşlardır. Etiyopya fahri konsoloslukları iki ülke arasında olan ticari faaliyetleri başarılı olarak yerine getirmekle mükelleftir.
Finlandiya Konsolosluğu
Finlandiya ülke konsolosluğu İstanbul adres : Nisbetiye Mah. Aydın Sok. No:6, D.8. 1.Levent, 34340 Beşiktaş/İstanbul
Finlandiya ülke şehir Büyükelçiliği Ankara adres : Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kader Sk. No:44, 06700 Çankaya/Ankara
Finlandiya ülke şehir konsolosluğu çalışma saatleri : Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 08:30 – 16:30 cuma günü ise 08:30 – 15:15 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Finlandiya seyahatinde bulunabilmesi için Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Finlandiya Schengen vizesi başvuruları Ankara veya İstanbuldan şahsen yapılmalıdır. Finlandiya konsolosluğuna vize başvurusunda bulunan kişilerin vize başvuru formunu doldurmuş olmaları gerekmektedir. Vize başvuru formunu eksiksiz, doğru, okunaklı bir şekilde doldurmak önem taşımaktadır. Schengen vize ücretini Finlandiya Ankara Büyükelçiliği 220 TL olarak belirlemiştir.
Rusya ve Ukrayna vatandaşları için ise fiyat 130 TL’dir. Finlandiya Ankara Büyükelçiliği konsolosluk işlemleri arasında, evlilik, doğum, ölüm, kimlik kartı yenileme, nüfus kayıt işlemleri bulunmaktadır. Finlandiya konsolosluğu, Finlandiya dışında ikamet eden vatandaşlarının haklarını korumak ve rehberlik etmek ile yükümlü olan bir kurumdur. Evlilik, Doğum işlemleri, çocuklar ile ilgili işlemler ( çocukların pasaportları, nüfus cüzdanı vs. ) , boşanma işlemleri, resmi evrak işlemleri, Hukuki işlemler, vergiler ve aynı zamanda seçimler hakkında da Finlandiya konsolosluğundan bilgi, destek ve yardım alabilirler.
Fransa Konsolosluğu
Fransa Konsolosluğu, Türkiye’den Fransa’ya gitmek isteyen Türkiye vatandaşlığında olan kişilerin Fransa vize işlemlerini ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan Fransa vatandaşlarının kimlik işlemlerini, pasaport işlemlerini, noterlik işlemlerini ve hukuki danışmanlık işlemlerini sürdürmektedir. Türkiye’de ki Fransa Konsolosluğu, Türkiye- Fransa arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve Fransa’nın Türkiye karşısında vatandaşlarının ve ülkesinin haklarını korumakla görevlidir.
Türkiye vatandaşlığında olanların ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan üçüncü ülke vatandaşlarının Fransa’ya seyahat etmek istediklerinde yapılacak işlemler Fransa Konsolosluğu ve ülke şehir büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır. Vize verilip verilmeyeceği hakkındaki karar verme yetkisi sadece ülke konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’ne bağlı bulunmaktadır.
Eğer Fransa’ya Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, Fransa’ ya gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar Fransa’ya seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir.
Fransa, Schengen Bölgesi’ne üyedir. Shengen anlaşmasına göre Shengene üye olan ülkeler kendi aralarında serbestçe dolaşabilirler. Ayrıca Schengen vizesine sahip olan kişiler de bu bölgeye üye olan tüm ülkeler arasında serbestçe dolaşabilirler. Ancak Schengen anlaşmasının kuralına göre,
Fransa’ya Schengen vizesi için başvurmak isteyen kişiler, seyahat ve gezi amaçlarına uygun olrak Turistik vize, Ticari vize, Aile Ziyareti vizesi ve Transit vize başvurularını ülke konsolosluğuna ve ülke büyükelçiliğine başvurup başvuru sonucunu beklemek zorundadırlar.
Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır. Bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
Fransa konsolosluğunun iletişim ve adres bilgileri;
Kavaklıdere Mahallesi, Paris Cd. No:70, 06540 Çankaya/ANKARA
Telefon: (0312) 455 45 45
Gana Konsolosluğu
Gana’ya Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle Türkiye’de her başvuran kişiye verilen umuma özel bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından Gana ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmen gerekiyor. Gana’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Gana‘ ya gitmek isteyenler seyahat etmeden önce Gana vizesini almaları gerekiyor. Gana için vize başvuru formunu doldurup ve vize başvuru evraklarını düzenledikten sonra ülke konsolosluğuna ya da konsolosluğun yetki vermiş olduğu vize merkezlerinden Gana vizesine sahip olabilirsiniz.
Gana‘ya vize başvurusu yapmak için, ülke şehir konsolosluğu tarafından hazırlanan, başvuru yapanlar hakkında konsolosluğun bilgi sahibi olmasını sağlayacak olan belge vize başvuru formudur. Vize başvuruları mutlaka eksiksiz bir şekilde doldurulup konsolosluğa teslim edilmelidir. Ayrıca Gana‘ ya vize başvurunuzu yaparken formu ingilizce doldurmak zorundasınız.
Gana vizesi için yapacağınız başvuru seyahat türünüze göre değişir. Turistik vize, ticari vize, ziyaretçi vize ülke şehir büyükelçiliği ya da seyahat acentelerine başvurunuzu yapabilirsiniz.
Gana konsolosluğu iletişim ve adres bilgileri;
Gölgeli Sk. No:9 Gaziosmanpaşa / Ankara
Telefon: +90 (312) 442 54 79
Gine Konsolosluğu
Gine’ye Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen umuma özel bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından Gine ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz, bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Gine’ye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Gine’ye gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının bordo pasaportuna sahip olmaları ve Türkiye’de ikamet etmeleri gerekiyor. Siyah ve kırmızı pasaportu olan diplomatik Türkiye vatandaşı olanlar 90 gün kalacaklarsa ülke şehir konsolosluğu bölümünden vize almak için başvuruda bulunmalarına gerek yoktur. Eğer 90 günden fazla kalacaklarsa ülke konsolosluğuna başvuru yapmaları gerekir.
Gine’ ye gitmek isteyen Türkiye vatandaşları bordo pasaport, gri pasaportu ve yeşil pasaport sahibi olan vatandaşları ülkeye yapacakları seyahat için ülke konsolosluğuna başvuru yapmaları gerekir.
Gine Konsolosluğuna yapılan vize başvurusunda seyahatin amacı belirtilmelidir. Turistik, ticari, eğitim, transit vizesi seyahat amacı belirtilmelidir. Ayrıca ülkeye yapılan seyahatin ne kadar sıklıkta olduğu ve ne kadar sürede olduğu da önemlidir. Kısa süreli seyahat, uzun süreli seyahat, tek girişli seyahat ve çok girişli seyahat türüne göre sınıflara ayrılır.
Gine için ülke şehir büyükelçiliği bölümüne bizzat müracaat etmek zorunluluğu yoktur. Kişiler müracaatlarını ülke konsolosluğu tarafından yetkilendirilen kurumlara vize başvuru merkezlerine ya da seyahat acentelerine yapabilirler.
Gine konsolosluğu iletişim bilgileri;
Büyükesat Mahallesi, Uğur Mumcu Sk. No:78, 06700 Çankaya/Ankara
Telefon : (0312) 436 86 76
Poyraz Sokak Sadıkoğlu Plaza 1 Kat 69, 34722 Kadıköy / İstanbul
Telefon: 0 216 550 94 01
Hindistan Konsolosluğu
Hindistan’a Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen umuma özel bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından Hindistan ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Hindistan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Hindistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşlarının, ülkeye seyahat etmeden önce Hindistan vizesini Türkiye’den almaları gerekiyor. Hindistan, vizesiz giriş hakkını sadece Türkiye de bulunan siyah pasaportu olanlara, 90 gün boyunca verir.
Hindistan’a seyahat etmek isteyen bordo pasaportu, yeşil pasaportu ve gri pasaportu olan Türkiye vatandaşlarının ve Türkiye’de uzun süredir ikamet eden yabancı kişilerin Ankara ve İstanbul’da görev yapan Hindistan konsolosluğuna vize başvurusunda bulunduklarında seyahat edecekleri tarihten en az 4 gün öncesinde yaptıkları vize başvuruları sonuçlanır. Türk vatandaşı olmayanların veya Türkiye’de uzun süredir yaşamayanların ise Türkiye’deki Hindistan Konsolosluğuna yaptıkları vize başvurusu 7 gün içerisinde sonuçlanır.
Hindistan’a vize başvurusunda bulunmak isteyenler ülke şehir büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş acentalara başvurabilirler.
Turistik gezi, ticari iş, çalışma izni, transit giriş, öğrenci vizesi, tedavi için başvurmak isteyenler ülke şehir konsolosluğu kısmından başvurularını yapıp başvuru sürecini bekleyebilirler.
Hindistan’a vize başvurusu yapmak için, ülke şehir konsolosluğu tarafından hazırlanan, başvuru yapanlar hakkında konsolosluğun bilgi sahibi olmasını sağlayacak olan belge vize başvuru formudur. Vize başvuruları mutlaka eksiksiz bir şekilde doldurulup konsolosluğa teslim edilmelidir. Ayrıca vize başvurunuzu yaparken formu ingilizce doldurmak zorundasınız. Formu doldurduktan sonra başvuru sahibinin güncel bir resminin olması gerekiyor. İşlem onaylandıktan sonra biometrik parmak izi için onay tarihi verilir.
Hindistan Konsolosluğu vize müracaatlarını Pazartesi – Cuma günleri 10:00-11:30 saatleri arasında teslim alır. Başvuru sorunsuz olarak halledilince kişilerin ülke konsolosluğuna biometrik parmak izlerini ve elektronik imzalarını vermeleri gerekir.
Hindistan konsolosluğu iletişim bilgileri;
Cinnah Caddesi 77/A 06680 Çankaya/ANKARA
Telefon: 0 312 438 21 95-98
Bayraklı Mah. Anadolu Cad. Koyuncuoğlu iş Hanı No: 37/39 Bayraklı /İZMİR
Telefon: 0 232 433 05 49 – 461 46 60
Cumhuriyet Cad. No. 42 Dörtler Apt. 6. Kat Daire No. 11-12 Elmadağ/İSTANBUL
Telefon: 0 212 296 21 31 – 32
Hollanda Konsolosluğu
Hollanda’ya Türkiye’den gerek seyahat gerek eğitim veya iş amaçlı ya da yol üstünüzde dahi olsa girebilmek için herkese talep halinde verilen bordo pasaport almanız gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyetinde 4 çeşit pasaport verilmektedir bunlar; talep halinde ve herkese verilen bordo pasaport, devlet hizmeti amaçlı gidenlere verilen gri pasaport, yine devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve siyasilerin ve diplomatların kullanabildiği diplomatik pasaporttur. Hollanda’ya giden yabancı vatandaşlar başka Avrupa ülkesine vizesiz geçebilmektedir. Bunun dayanağı ise Avrupa Birliğine üye olan 26 ülkedir. Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır. Bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
Hollanda Konsolosluğu, Türkiye’den Hollanda’ya gitmek isteyen Türkiye vatandaşlığında olan kişilerin Hollanda vize işlemlerini ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan Hollanda vatandaşlarının kimlik işlemlerini, pasaport işlemlerini, noterlik işlemlerini ve hukuki danışmanlık işlemlerini sürdürmektedir. Türkiye’de ki Hollanda Konsolosluğu, Türkiye – Hollanda arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve Hollanda’nın Türkiye karşısında vatandaşlarının ve ülkesinin haklarını korumakla görevlidir.
Türkiye vatandaşlığında olanların ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan üçüncü ülke vatandaşlarının Hollanda’ya seyahat etmek istediklerinde yapılacak işlemler Hollanda Konsolosluğu ve ülke şehir büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır. Vize verilip verilmeyeceği hakkındaki karar verme yetkisi sadece ülke konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği’ne bağlı bulunmaktadır.
Eğer Hollanda’ya Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, Hollanda’ ya gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar Hollanda’ya seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir.
Hollanda, Schengen Bölgesi’ne üyedir. Shengen anlaşmasına göre Shengene üye olan ülkeler kendi aralarında serbestçe dolaşabilirler. Ayrıca Schengen vizesine sahip olan kişiler de bu bölgeye üye olan tüm ülkeler arasında serbestçe dolaşabilirler. Ancak Schengen anlaşmasının kuralına göre, Schengen vizesine sahip olanlar seyahatlerini vizesine sahip oldukları Schengen ülkesinden başlatmaları zorunludur.
Hollanda’ya Schengen vizesi için başvurmak isteyen kişiler, seyahat ve gezi amaçlarına uygun olrak Turistik vize, Ticari vize, Aile Ziyareti vizesi ve Transit vize başvurularını ülke konsolosluğuna ve ülke büyükelçiliğine başvurup başvuru sonucunu beklemek zorundadırlar.
Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır. Bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
Hollanda konsolosluğu iletişim bilgileri;
Hilal Mh. Turan Güneş Blv. Hollanda Cd 5 06550 Ankara
Tel: (+90) (0) 312 – 409 1800
İstiklal Cad. No: 197, 34433 Beyoğlu, İstanbul
Tel: +90 212 393 21 21
Cumhuriyet Meydanı, Meydan Apartmanı, 11 / 5, 035210 Pasaport / İZMİR
Tel: +90 232 464 02 01
İngiltere Konsolosluğu
İngiltere’ye Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından İngiltere ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. İngiltere’ye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Eğer İngiltere’ye Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, İngiltere’ ye gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar İngiltere’ye seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir.
Eğer İngiltere ülkesine turizm amaçlı gitmek istiyorsanız turizm vizesi için gerekli mesleki durumunuza göre İngiltere ülke şehir konsolosluğu web sitesinden randevu almanız gerekmektedir. Başvuru sürecini en kısa zamanda tamamlayıp turistik gezinize çıkmak istiyorsanız ülke şehir büyükelçiliği sitesinden başvuru sürecini takip edebilirsiniz
İngiltere’ye transit vizesi ile geçecekseniz hava alanı dışından çıkmamanız gerekiyor. Hava alanından çıktığınız zaman 48 saat içerisinde geri dönmeniz gerekiyor.
Acil İngiltere 24 saat vizesi, acilen İngiltere’ye gitmeniz gereken ya da başvurmakta geç kalanlar için gerekli vize türüdür. Genellikle 24 saatte sonuçlanır. Sadece İstanbul konsolosluğu tarafından kabul edilir.
İngiltere konsolosluğu iletişim bilgileri;
Şehit Ersan Cad.,No: 46/A, Çankaya / ANKARA
Telefon: +90 (312) 455 33 44
Meşrutiyet Caddesi No 34
Tepebaşı Beyoglu/ 34435 Istanbul (British Consulate General Istanbul)
Tel: +90 212 334 64 00
1442 Sokak No 49 /Alsancak / 35220 İzmir
Tel: +90 232 463 51 51
İrlanda Konsolosluğu
İrlanda’ya Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından İrlanda ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. İrlanda’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Eğer İrlanda’ya Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, İrlanda’ ya gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar İrlanda konsolosluğuna başvuru yapmaları gerekir. Eğer başka bir ülkeye İrlanda üzerinden geçiş yapılacak ise evrakları eksik değilse transit vizesinden muaf tutulur. Türkiye’de de uygulandığı gibi İrlanda da vize başvurularını 90 gün süreli işleme almaktadır.
İrlanda‘ ya gitmek isteyenler seyahat etmeden önce İrlanda vizesini almaları gerekiyor. İrlanda için vize başvuru formunu doldurup ve vize başvuru evraklarını düzenledikten sonra ülke konsolosluğuna ya da konsolosluğun yetki vermiş olduğu vize merkezlerinden İrlanda vizesine sahip olabilirsiniz. İrlanda‘ ya vize başvuruları seyahat etmeden 3 ay önce yapılması gerekir.
Eğer İrlanda ülkesine turizm amaçlı gitmek istiyorsanız turizm vizesi için gerekli mesleki durumunuza göre İrlanda ülke şehir konsolosluğu web sitesinin randevu alıp başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sürecini en kısa zamanda tamamlayıp turistik gezinize çıkmak istiyorsanız ülke şehir büyükelçiliği sitesinden başvuru sürecini takip edebilirsiniz.
İrlanda konsolosluğu iletişim bilgileri;
OSB ESKOOP San. Sitesi Blok A3 No:172 Başakşehir / İSTANBUL
Telefon: 0 212 482 18 62
Uğur Mumcu Caddesi No.88 MNG Binası, B Blok Kat 3 GOP ANKARA
Telefon: 0 312 459 10 00
İspanya Kosnolsoluğu
İspanya’ya Türkiye’den gerek seyahat gerek eğitim veya iş amaçlı ya da yol üstünüzde dahi olsa girebilmek için herkese talep halinde verilen bordo pasaport almanız gerekmektedir. Ülkemizde 4 çeşit pasaport verilmektedir bunlar; talep halinde verilen herkese verilen bordo pasaport, devlet hizmeti amaçlı gidenlere verilen gri pasaport, yine devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve siyasilerin ve diplomatların kullanabildiği diplomatik pasaporttur. İspanya’ya giden yabancı vatandaşlar başka Avrupa ülkesine vizesiz geçebilmektedir, bunun dayanağı ise Avrupa Birliğine üye olan 26 ülkedir.
Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır. Bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
İspanya Konsolosluğu, Türkiye’den İspanya’ya gitmek isteyen Türkiye vatandaşlığında olan kişilerin İspanya vize işlemlerini ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan İspanya vatandaşlarının kimlik işlemlerini, pasaport işlemlerini, noterlik işlemlerini ve hukuki danışmanlık işlemlerini sürdürmektedir. Türkiye’de ki İspanya Konsolosluğu, Türkiye- İspanya arasındaki ilişkilerini geliştirmek ve İspanya’nın Türkiye karşısında vatandaşlarının ve ülkesinin haklarını korumakla görevlidir.
Türkiye vatandaşlığında olanların ve Türkiye’de yaşayan ve ikameti burada olan üçüncü ülke vatandaşlarının Fransa’ya seyahat etmek istediklerinde yapılacak işlemler Fransa Konsolosluğu ve ülke şehir konsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Vize verilip verilmeyeceği hakkındaki karar verme yetkisi sadece ülke konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’ne bağlı bulunmaktadır.
İspanya Schengen vizesi en fazla 90 gün verilir, 90 günden daha fazla olan İspanya vizesi ise İspanya Ulusal Vizesi olacaktır. 90 güne kadar olan vize başvuruları turistik vize, ticari vize ve aile ziyaret vizesi olarak konsolosluğun yetkilendirdiği kurumlara acentelere yapılır.
Uzun Süreli, D vize ve erasmus vizesi başvuruları ise direk olarak İspanya İstanbul konsolosluğu ve İspanya Ankara büyükelçiliğine gerçekleştirebilecektir.
İspanya’ya vize başvurusu yapacağınuz zaman randevu alınmak zorundadır. Vize işlemlerinde kullanılacak pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkarılması gerekir ve en az 3 ay 15 gün süre boyunca geçerliliğinin olması gerekir.
İspanya üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapacaksanız yine gerekli vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir, ancak hava alanı yoluyla geçecekseniz iki seçeneğiniz var ya hiç hava alanı dışarısına çıkmayacaksınız ya da vizenizi transit geçişlere verilen 48 saati geçmeyecek şekilde alıp hava alanı dışına da çıkabileceksiniz.
İspanya’da eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
İspanya konsolosluğu iletişim bilgileri;
İslam Kerimov Cad., No:16, Sunucu İş Merkezi, B Blok , K.8 D.801, 35035, Bayraklı / İzmir
Telefon: +90 (232) 435 9181
Prof. Dr. Aziz Sancar Cad. No: 8 Çankaya – Ankara
Telefon: 00 90 (312) 438 03 92
00 90 (312) 440 21 69
00 90 (312) 440 17 95
Teyfik Fikret Cad. Yunak Mah. No:44 50400 Ürgüp/Nevşehir
Telefon: +90 (384) 341 4961
Dolphin Center, Sanayi Cad., Berk Sk., No:1, K:4, Ofis 402, 41040, İzmit
Telefon: +90 (262) 332 4444
Levent Mahallesi. Karanfil Aralığı Sok. No:16, 34330 1. Levent Beşiktaş/İstanbul
Telefon: 00 90 (212) 270 74 10
00 90 (212) 270 74 14
00 90 (212) 270 24 65
İsrail Konsolosluğu
İsrail’e Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından İsrail ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. İrlanda’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Eğer İsrail’e Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, İsrail’e gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar İsrail’e seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir. İsrail Başkanlığı İsrail vizesi koşullarını gösteren yasaları İsrail Ankara Büyükelçiliği ve İsrail İstanbul Başkonsolosluğuna vermiştir
İsrail’e vize başvurusu yapılacağı zaman randevuya gerek yoktur. Türkiye’den yapılan İsrail vizesinin başvuruların ülke konsolosluğuna ve ülke şehir büyükelçiliği bölümüne başvurabilecekleri gibi acenteler aracılığı ile de yapabilirler. Yani vize başvurularını şahsen yapma zorunluluğu yoktur.
İsrail vizesine başvurduğunuz zaman vize sonuçlanma süresi 7 -10 iş günüdür. Bu nedenle başvuruların etmeden 15 gün öncesinden yapılması gerekmektedir.
İsrail konsolosluğu iletişim bilgileri;
Levent Mahallesi Cömert Sokak, Yapı Kredi Plaza C Blok Kat:7 Beşiktaş/İSTANBUL
Telefon: 90 212 317 65 00
Mahatma Gandhi Caddesi, No 85 Gaziosmanpaşa Çankaya/ANKARA
Telefon: 0 312 459 75 00
İsveç Konsolosluğu
İsveç’e Türkiye’den gerek seyahat gerek eğitim veya iş amaçlı ya da yol üstünüzde dahi olsa girebilmek için herkese talep halinde verilen bordo pasaport almanız gerekmektedir. Ülkemizde 4 çeşit pasaport verilmektedir bunlar; talep halinde verilen herkese verilen bordo pasaport, devlet hizmeti amaçlı gidenlere verilen gri pasaport, yine devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve siyasilerin ve diplomatların kullanabildiği diplomatik pasaporttur. İsveç’e giden yabancı vatandaşlar başka Avrupa ülkesine vizesiz geçebilmektedir. Bunun dayanağı ise Avrupa Birliğine üye olan 26 ülkedir. Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır, bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
Eğer İsveç’e Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, İsveç’e gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar İsveç’e seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir.
İsveç’e 90 gün kadar seyahat etmek isteyen kişilerin C kategorisine vize başvurusu yapmalıdırlar. İsveç Schengen vizesi kısa süreli vize türleri turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, transit, ziyaret amaçlı vize türlerini kapsar. Eğer uzun süreli kalacaksanız oturum izni, çalışma izni, aile birleşimi, evlilik amacıyla kalacak olan kişilerin D tipi uzun süreli vize başvurusunu yapmaları gerekir. Bunların başvurusunu ülke konsolosluğu kısmına ve İsveç Ankara büyükelçiliğine yapmak zorundadırlar.
İsveç’te eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
İsveç konsolosluğu iletişim bilgileri;
Katip Celebi Sok., No: 7, 06692 ,Kavaklıdere / ANKARA
Telefon: +90 (312) 455 4100
Genclik Mah., Fevzi Çakmak Cad., Mahmut Çil Apt., No:79/3, ANTALYA
90 (242) 242 3280
İstiklal Caddesi No: 247, P.K. 125, 34433, Beyoğlu / İSTANBUL
Telefon: +90 212 3340600
Saray Mah., Pelitlik Cad., No:16-18, 07400, Alanya / ANTALYA
Telefon: +90 (242) 522 3634
İsviçre Konsolosluğu
İsviçre’ye Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından İsviçre ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. İsviçre’ ye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor. İsviçre pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi tutulmazlar.
Eğer İsviçre’ye Türkiye’den gitmek istenilir ise bordo pasaporta sahip olan Türkiye vatandaşları, İsviçre’ ye gitmek için ülke şehir konsolosluğu kısmına başvurması gerekir. Türkiye’deki yeşil, gri, siyah pasaportu olanlar İsviçre’ye seyahat yapacak olanlar 180 gün içerisinde 90 gün boyunca sınırlı olan seyahatler için ülke konsolosluğuna başvuru yapmak zorunda değillerdir.
İsviçre’ye seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşlarının yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaportu olan kişilerin 6 ay içerisinde 90 gün ile sınırlı seyahatlerini vize olmadan da yapabilirler. Bordo pasaport sahipleri İsviçre’ye seyahat etmek istediklerinde İsviçre Konsolosluğuna, İsviçre Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapabilirler.
İsviçre üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapacaksanız yine gerekli vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir, ancak hava alanı yoluyla geçecekseniz iki seçeneğiniz var ya hiç hava alanı dışarısına çıkmayacaksınız ya da vizenizi transit geçişlere verilen 48 saati geçmeyecek şekilde alıp hava alanı dışına da çıkabileceksiniz.
İsviçre’de eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
İsviçre konsolosluğu iletişim bilgileri:
Atatürk Bulvarı, No: 247, P.K. 25, 06692 ,Kavaklıdere / ANKARA
Telefon: (312) 457 3100
Ordu Caddesi, No:70/1, 27060, GAZİANTEP
Telefon : (342) 338 3114
Büyükdere Cad. No: 173, 1. Levent Plaza, A Blok, Kat 3, 34394 Levent / İSTANBUL
Telefon: +90 212 283 12
7093 Sokak, No:18, 35060, Pınarbaşı, Bornova /İZMİR
Telefon : +90 (232) 479 1300
İtalya Konsolosluğu
İtalya’ya Türkiye’den gerek seyahat gerek eğitim veya iş amaçlı ya da yol üstünüzde dahi olsa girebilmek için herkese talep halinde verilen bordo pasaport almanız gerekmektedir. Ülkemizde 4 çeşit pasaport verilmektedir bunlar; talep halinde verilen herkese verilen bordo pasaport, devlet hizmeti amaçlı gidenlere verilen gri pasaport, yine devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve siyasilerin ve diplomatların kullanabildiği diplomatik pasaporttur. İtalya’ya giden yabancı vatandaşlar başka Avrupa ülkesine vizesiz geçebilmektedir, bunun dayanağı ise Avrupa Birliğine üye olan 26 ülkedir. Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır, bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
İtalya’ya seyahat etmek isteyenler bordo pasaportu olan Türkiye vatandaşları ile Türkiye’de yaşayıp ikametgahı bulunan üçüncü ülke vatandaşları ülkeye giriş yapmak için ülke şehir konsolosluğu bölümünden İtalya vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Schengen ülkesine ait olan pasaportu olan kişiler bu vize ile İtalya seyahatlerini istedikleri gibi gerçekleştirirler.
Türkiye Cumhuriyeti gri pasaport, yeşil pasaport, siyah pasaportu olan vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde seyahatleri için ülke konsolosluğu vize işlemlerinden muaf tutulurlar. Bordo pasaport olanlar ise İtalya vizesine tabi olmaktadırlar.
Ülke konsolosluk tarafından çıkarılan kanuna göre vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ikametlerinin olduğu yerin konsolosluğuna diplomatik bağ ile bağlı kurumlara başvurmaları gerekir. Kişilerin vize başvurusunda bulunduğu andan itibaren ile son 6 ay düzenli olarak çalıştığı ve yaşadığı yeri kabul eder.
Acil İtalya 24 saat vizesi, acilen İtalya’ya gitmeniz gereken ya da başvurmakta geç kalanlar için gerekli vize türüdür. Genellikle 24 saatte sonuçlanır. Sadece İstanbul konsolosluğu tarafından kabul edilir.
İtalya üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapacaksanız yine gerekli vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Ancak hava alanı yoluyla geçecekseniz iki seçeneğiniz var ya hiç hava alanı dışarısına çıkmayacaksınız ya da vizenizi transit geçişlere verilen 48 saati geçmeyecek şekilde alıp hava alanı dışına da çıkabileceksiniz.
İtalya’ya eğitim hayatını sürdürmek veya erasmus programı çerçevesinde ülkede bulunmak istiyorsanız bordo pasaport ile vize müracaatı yapmanız gerekmektedir. Randevu bilgileri kısmına kişisel bilgilerini girdikten sonra sponsor olacak kişinin de bilgileri yazılması gerekiyor.
İtalya’da eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
İtalya konsolosluğu iletişim bilgileri;
Atatürk Bulvarı, No:118, 06680, Kavaklıdere- Çankaya / ANKARA
Telefon :+90 (312) 457 4200
Boğazkesen Caddesi ,Tom Tom Kaptan Sok., No:5, 34433, Tophane-Beyoğlu
Telefon: +90 212 2431024
Oğulu Caddesi Başaran Sokak Diniz Apt. N. 2/1 – Bursa
Telefon: +90 (224) 234 9682
İzlanda Konsolosluğu
İzlanda’ya Türkiye’den gerek seyahat gerek eğitim veya iş amaçlı ya da yol üstünüzde dahi olsa girebilmek için herkese talep halinde verilen bordo pasaport almanız gerekmektedir. Ülkemizde 4 çeşit pasaport verilmektedir bunlar; talep halinde verilen herkese verilen bordo pasaport, devlet hizmeti amaçlı gidenlere verilen gri pasaport, yine devlet memurlarına verilen yeşil pasaport ve siyasilerin ve diplomatların kullanabildiği diplomatik pasaporttur. İzlanda’ya giden yabancı vatandaşlar başka Avrupa ülkesine vizesiz geçebilmektedir, bunun dayanağı ise Avrupa Birliğine üye olan 26 ülkedir. Üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç ülkelerinin aralarında imzaladığı Schengen Antlaşmasıdır, bu antlaşmaya göre aldığın vize ile beraber Schengen sözleşmesini imzalayan ülkelere 90 güne kadar vizesiz dolaşabilme hakkına sahip oluyorsunuz.
İzlanda, Avrupa Birliği’ne üye değildir. Buna rağmen Schengen’e dahil bir ülkedir. İzlanda’nın vizesi ile yirmi dört Schengen ülkesinde istediği gibi dolaşabilir. İzlanda yönetmeliğine göre Schengen bölgesine girişin öncelikle İzlanda üzerinden zorunluluğu bulunmaktadır. İzlanda’ ya seyahat edecek kişilerin Türkiye’deki bordo pasaport sahibi olan vatandaşlarına İzlanda vize uygulaması yapmakta; yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaportu olanlara ise 180 gün içinde 90 günü geçirmemek şartı ile İzlanda’ya seyahat edecekleri ülke şehir konsolosluğu tarafından vizeden muaf tutacaklardır. Eğer 90 günden az seyahat yapılacak ise vize başvurularının onayını ve değerlendirilmesini ülke konsolosluğu değil de Danimarka konsolosluğu yapar.
İzlanda’da eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
İzlanda konsolosluğu iletişim bilgileri;
Kızkulesi Sokak 14/1 06700 Gaziosmanpaşa /ANKARA
Telefon: 0 312 447 40 13 – 447 53 97
Okul Yolu No:13 81474 Orhanlı – Tuzla / İSTANBUL
Telefon: 0 216 394 32 10
Cumhuriyet Bulvarı No:115 K: 1 35210 Alsancak /İZMİR
Telefon: 0 232 446 57 00
Kamerun Konsolosluğu
Kamerun’a Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından Kamerun ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Kamerun’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Kamerun’a seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahibi olan vatandaşlar Kamerun vize uygulamasına tabi tutulmuştur. Türkiye ile Kamerun Mart 2010’da imzalanmış olan anlaşmaya göre resmi pasaportu olan kişiler vizeden muaf tutulmuştur.
Resmi pasaport sahibi olan yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaportlu olanlar 180 gün içerisinde 90 gün kalabilirler. Kamerun’un Türkiye temsilcisi olarak ülke şehir konsolosluğu ve ülke başkonsolosluğu yoktur. Ancak Türkiye cumhuriyeti bordo pasaportuna sahip olan vatandaşların, Kamerun vize işlemleri ile İstanbul Fahri Kamerun Konsolosluğu ilgilenir.
Kamerun üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapacaksanız yine gerekli vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir, ancak hava alanı yoluyla geçecekseniz iki seçeneğiniz var ya hiç hava alanı dışarısına çıkmayacaksınız ya da vizenizi transit geçişlere verilen 48 saati geçmeyecek şekilde alıp hava alanı dışına da çıkabileceksiniz.
Kamerun’da eğer başınıza beklenmedik bir durum geldiğinde zor durumda kaldığınız durumlarda ülke şehir büyükelçiliği devreye girerek gerekli problemleri çözecektir.
Kamerun konsolosluğu iletişim bilgileri;
Kamerun Fahri Konsolosluğu Gümüşpala Mah. Bağlariçi Cd. No:29 Avcılar/İSTANBUL
Telefon: +90 212 676 01 28
Kanada Konsolosluğu
Kanada’ya Türkiye’den gitmek isteyen vatandaşların öncelikle mesleki sınıfa göre gri, yeşil, siyah ya da Türkiye’de her başvuran kişiye verilen bordo pasaport alması gerekmektedir. Gerekli harç ve vergi ücretlerini yatırdıktan sonra bordo pasaportu alıyorsunuz ve ardından Kanada ülke konsolosluğu web adresinden online başvuru işlemini yapıyorsunuz. Bu başvuruda gitme sebebinin turistik amaçlı mı ticari amaçlı mı eğitim amaçlı olduğunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor. Kanada’ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gidebilmesi için gerekli formları doldurduktan sonra vize mülakatına girmesi gerekiyor.
Kanada’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaportu sahibi olan, yeşil pasaport, gri pasaport, siyah pasaportu olan Türkiye vatandaşları Kanada konsolosluğuna vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Eğer Kanada’ya kısa süreli vize başvurusunda bulunacak iseniz vize başvurunuz ülke şehir konsolosluğu tarafından yetkilendirilen kurum tarafından gerçekleştirilir.
Kanada’ya seyahat etmek isteyen olan Türkiye vatandaşları yapmak istedikleri seyahatin amacı ile turistik ziyaret, akraba ziyareti, iş siyareti, öğrenim ziyareti, transit geçiş için ülke şehir büyükelçiliği kısmından vize başvurusunda bulunmalıdır.
Kanada üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapacaksanız yine gerekli vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir, ancak hava alanı yoluyla geçecekseniz iki seçeneğiniz var ya hiç hava alanı dışarısına çıkmayacaksınız ya da vizenizi transit geçişlere verilen 48 saati geçmeyecek şekilde alıp hava alanı dışına da çıkabileceksiniz.
Kanada konsolosluğu iletişim bilgileri;
209 Büyükdere Caddesi Tekfen Tower Kat 16 4.Levent İstanbul/TÜRKİYE
Telefon: 90 212 385 97 00
Cinnah Caddesi no: 58 06690, Çankaya Ankara, Turkey
Telefon: +90 (312) 409 27 00
Kongo Konsolosluğu
Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında köprü görevi gören Kongo Konsolosluğu, ticari ve ekonomik ilişkilerin düzenlenmesinin yanında vize işlemleri ve Türkiye’de ikamet eden Kongo Demokratik Cumhuriyeti vatandaşlarının her türlü konsolosluk işlemlerini yürütür. Kongo’ya seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, seyahatlerine uygun olan Kongo vizesini almaları gerekir.
Diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşları da Kongo seyahatleri öncesinde Kongo Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Konsolosluğu’nun istediği işlemleri gerçekleştirmelidirler. Kongo vizesi almak için konsolosluğun web sitesinde istenen evraklar hazırlanarak e – mail ya da telefon aracılığı ile randevu alınması gerekir.
Kongo İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile hem vize işlemleri hem de Türkiye’de ikamet eden Kongo vatandaşlarının tüm konsolosluk işlemleri yürütülebilir. Başvuru esnasında istenen tüm belgelerin eksiksiz, güncel ve doğru olması gerekir. Sahte belgeler ya da eksik bilgiler ile yapılan başvurular reddedilir. Kongo İstanbul Konsolosluğunun resmi iletişim bilgileri şu şekildedir:
Adresi: Orhan Veli Kanık Caddesi, Özkan Sokak, Numara 6, Kat 5, Kavacık – Beykoz / İstanbul
Telefon: 0 216 425 37 77
E – mail adresi: bilgi@kdcistanbul.com
Çalışma saatleri: Pazartesi – Cuma / 09.00 – 18.00
Kongo İstanbul Konsolosu: Belkıs Gümüş
Kongo vizesi için istenen belgeler eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra hangi vize türünde başvuru yapılacak ise vize ücreti ödenir. İşlemler prosedürlere uygun olarak yapıldığı zaman 5 – 10 gün içerisinde sonuçlanır.
Küba Konsolosluğu
Küba’ya seyahat etmek isteyen umuma mahsus yani bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Küba Konsolosluğu aracılığı ile Küba vizesi almaları gerekir. Resmi pasaportlar arasında sayılan yeşil, siyah ve gri pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan Küba ziyaretlerinde vize almak zorunda değildirler.
Küba Devleti hem kendi ülke vatandaşlarının işlemleri hem de Küba’ya seyahat etmek isteyen diğer vatandaşların vize süreçleri ile ilgili hizmet verilmesi için Küba Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğunu görevlendirmiştir. Vize işlemlerini Ankara’dan yapacak olan kişiler, Küba’nın Ankara Büyükelçiliğine giderek tüm işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Başvurularını Küba İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile yapacak olan kişiler ise Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezi aracılığı ile işlemlerini yürütebilirler. Küba vizesi, pasaporttan ayrı olarak verilen karttır.
Vize başvuru esnasında pasaportta fotoğraf olan sayfa ile kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfaların ibraz edilmesi istenir. Ayrıca pasaportun seyahat bitimi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olmalıdır. İstanbul’dan işlemlerini yapacak olan kişilerin, Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize merkezine başvurması gerekir. Ankara’dan işlem yapacak olanlar ise direkt olarak Büyükelçiliğe gidebilir. Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk iletişim bilgileri şu şekildedir:
Adresi: Pak Sokak, Numara 1 / 28, Çankaya / Ankara
Telefon: 0 312 442 89 70
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma / 09.00 – 16.00
Görev Bölgesi: Ankara ve çevresinde bulunan iller
Letonya Konsolosluğu
Letonya Cumhuriyet Devleti seyahati planlayan umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Letonya Konsolosluğu aracılığı ile Schengen vizesi alması gerekir. Letonya ülkesi, Schengen bölgesindeki ülkelerden biri olduğu için vizenin de Schengen prosedürlerine uygun olarak alınması gerekir.
Daha önce Schengen vizesi almış ve vize süresi geçerli olan vatandaşların yeni bir vize almasına gerek yoktur. Schengen vizesi almış olan kişiler, ilk olarak Letonya’ya girmek şartı ile tüm Schengen ülkelerini vize almadan gezebilirler. Vize almak için Letonya Ankara Büyükelçiliği ya da Letonya İstanbul Başkonsolosluğuna şahsen başvuru yapılmıyor. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile işlemler yürütülmelidir.
Letonya vizesi için karar verme yetkisi yalnızca Ankara Büyükelçiliğine aittir. Bunun dışında Letonya İstanbul Konsolosluğu ve diğer fahri konsoloslukların vize başvurusunu değerlendirme yetkisi yoktur. Letonya’ya seyahat planı yapan hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi olan vatandaşlar ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile Letonya vizesi almaktan muaf tutulurlar.
Vize başvuruları birebir olarak kabul edilmediği için yetkilendirilmiş olan akredite danışmanlık merkezleri üzerinden işlemler yürütülebilir. Letonya’ya hangi amaç ile gidilecek ise o amaca uygun olan vize türüne göre işlemler yapılmalıdır. Her vize türü için istenen belgeler değişmektedir. Belgelerin eksiksiz ibraz edilmesi ve işlemlerin istenildiği gibi yerine getiriilmesi durumunda Letonya vize başvuruları 1 – 3 hafta arasında sonuçlanmaktadır.
Lihtenştayn Konsolosluğu
Umuma mahsus ( bordo ) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahatlerinden önce Lihtenştayn’a girebilmek için vize almak zorundadırlar. Ancak bunun dışında hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahibi olan vatandaşlar ise 180 gün içinde 90 günlük seyahatleri için Lihtenştayn vizesinden muaf tutulurlar.
Lihtenştayn ülkesi Schengen ülkelerinden biri olduğu için Lihtenştayn Konsolosluğu aracılığı ile alınacak olan Lihtenştayn vizesinin Schengen prosedürlerine uygun olması gerekir. Süresi hala geçerli bir Schengen vizesi sahibi olan vatandaşların yeni bir Lihtenştayn vizesi almalarına gerek yoktur.
Lihtenştayn İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile Türkiye’de ikamet eden Lihtenştayn ülke vatandaşlarının tüm konsolosluk işlemleri yürütülmeye çalışılır. Doğum, ölüm, evlilik, boşanma, kimlik ve pasaport gibi her türlü işlem yerine getirilir.
Lihtenştayn vizesi için Lihtenştayn Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile işlemler yürütülmemektedir. Vize işlemleri için Türkiye’de bulunan İsviçre Konsolosluğu ya da İsviçre Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.
Lihtenştayn’a seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de ikamet izni olan yabancı ülke vatandaşlarının direkt olarak başvurusunu kabul etmeyen İsviçre Konsolosluğu ve İsviçre Büyükelçiliği, yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile randevu şeklinde başvuruları kabul etmektedir.
Hangi amaç ile Lihtenştayn’a seyahat edilecekse o vize türüne uygun olan belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Başvuru işlemleri 1 – 3 hafta içerisinde sonuçlanır. Aksaklıklar yaşanmaması için seyahatten 1 ay önce başvuru yapılabilir.
Litvanya Konsolosluğu
Litvanya Cumhuriyeti’ne seyahat planı yapan bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Litvanya Konsolosluğu aracılığı ile Litvanya vizesi alması gerekir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamili Türk vatandaşları ise 90 günü geçmemek kaydı ile 180 gün içerisindeki Litvanya seyahatlerinde vize almaktan muaf tutulurlar.
Litvanya Cumhuriyeti, Schengen ülkeleri arasında yer alır. Bu nedenle Litvanya Ankara Büyükelçiliği vize başvurularının Schengen vize prosedürlerine göre yapılması gerekir. Önceden Schengen vizesi alan ve vize süresi geçerli olan kişilerin yeniden Litvanya vizesi almasına gerek yoktur. Ayrıca ilk olarak Litvanya Cumhuriyetine giriş yapmak şartı ile Schengen bölgesinde bulunan ülkelerin her birine Litvanya vizesi ile giriş yapılabilmektedir.
Litvanya seyahatinden önce Litvanya İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılır. Ancak her iki kurum da direkt olarak başvuruları kabul etmiyor. Bu nedenle kısa süreli yani 90 günü aşmayan Litvanya seyahatleri için Litvanya Konsolosluğu’nca yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile başvuruların yapılması gerekir.
90 günü aşan uzun süreli Litvanya vizeleri için Litvanya İstanbul Başkonsolosluğuna veya Ankara Büyükelçiliğine direkt olarak başvuru yapılabilir. Yapılan başvuruların değerlendirme yetkisi, Ankara Büyükelçiliğine aittir.
Litvanya Başkonsolosluğu, Litvanya Büyükelçiliği ve diğer fahri konsolosluklar, Türkiye ve Litvanya’daki resmi tatillerde hizmet vermezler. Başvuru ve konsolosluk işlemleri esnasında bu duruma dikkat edilmelidir. Prosedürlere uygun olarak yapılan başvurular 7 – 10 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
Lüksemburg Konsolosluğu
Lüksemburg Büyük Dukalığına gitme planları yapan ulusal yani umuma mahsus bordo pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Lüksemburg Konsolosluğu aracılığı ile Lüksemburg vizesi almaları gerekir. Ancak pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olan kişilerin, Lüksemburg vizesi almalarına gerek yoktur.
Lüksemburg ülkesi, Schengen ülkeleri arasında yer alır. Bu nedenle Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu ile yapılacak olan başvuruların Schengen vize prosedürlerine uygun olması gerekir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamili olan kişiler ise 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize muafiyetine tabiidirler. Ancak bu seyahatlerin 180 gün içerisinde yapılması gerekir.
Seyahate çıkacak olan kişinin planları arasında birden fazla ülkeye seyahat etmek var ise öncelikle Lüksemburg ülkesine giriş yapması gerekir. Daha sonra yapacakları seyahatlerinde bütün Schengen ülkelerine vize almadan giriş yapabilirler.
Lüksemburg Büyük Dukalığına seyahat etmeyi planlayan hem Türk vatandaşlarının hem de Türkiye’de ikamet izni olan üçüncü ülke vatandaşlarının, Lüksemburg İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize merkezlerinden yardım alması gerekir. Türkiye’de ikamet eden Lüksemburg vatandaşları da bütün konsolosluk işlemlerini bu iki kurum ve fahri konsolosluklar aracılığı ile yürütebilir.
Lüksemburg İstanbul Konsolosluğunun Adresi: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, Numara 173, Sarıyer / İstanbul
Lüksemburg Ankara Büyükelçiliğinin Adresi: Reşit Galip Caddesi, Numara 70 / 2, GOP / Ankara
Telefon: 0 212 459 14 00
Macaristan Konsolosluğu
Türkiye’de ikamet eden Macaristan ülke vatandaşlarının her türlü hakları, Macaristan Konsolosluğu tarafından korunmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye’de edinilen tüm bilgiler Macaristan Devletine iletilerek Türkiye ile Macaristan arasındaki bütün ilişkilerin daha sağlıklı yürütülmesi sağlanır.
Türkiye’den Macaristan’a seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının Macaristan İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapması gerekir. Ancak Macaristan ülkesi, Schengen ülkeleri arasında yer aldığı için pasaportunda Schengen vizesi olan kişilerin vize almasına gerek yoktur.
Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 90 günü aşmayan Macaristan seyahatlerinde vize almaktan muaf tutulmaktadır. Kısa süreli yani 90 günü aşmayan Macaristan seyahatleri için Macaristan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu, direkt olarak başvuru kabul etmiyor. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile Macaristan Schengen vize işlemleri yürütülmelidir.
Uzun süreli Macaristan Schengen vizesi alacak olan kişiler ise Macaristan Konsolosluklarına direkt olarak başvuru yapabilirler. Bununla beraber, Türkiye’de yaşamını sürdüren Macaristan vatandaşlarının bütün resmi konsolosluk işlemleri de hem Ankara Büyükelçiliği hem İstanbul Başkonsolosluğu hem de diğer Macaristan Fahri Konsolosluklar aracılığı ile yürütülür.
Macaristan İstanbul Konsolosluk Adresi: Büyükdere Caddesi, Numara 171, Levent / İstanbul Macaristan Ankara Büyükelçilik Adresi: Sancak Mahallesi, Layoş Koşut Caddesi, Numara 2, Yıldız – Çankaya / Ankara
Malta Konsolosluğu
Malta’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport hamili vatandaşların Malta vizesi almaları gerekir. Bununla ilgili işlemler Malta Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir. Türkiye ile Malta arasındaki ticari, diplomatik ve siyasi ilişkilerin düzenli olarak yürütülmesi ile yükümlü olan Malta Konsoloslukları, Türkiye’de ikamet eden Malta vatandaşlarının da haklarını korumaktadır.
Türkiye’de ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşları da Malta seyahatleri öncesinde Malta Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul’da bulunan Malta Konsolosluğu’na başvuru yapmalıdır. Ancak başvurular direkt olarak yapılmadığı için konsolosluğun yetkilendirdiği vize merkezlerinden yardım alınmalıdır.
Malta vizesi için başvuru sürecini yürütmek vize merkezlerine ait olsa da, vize başvuru sonucunu değerlendirmek Malta İstanbul Konsolosluğu ile Ankara Büyükelçiliğine aittir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşları, Malta seyahatlerinin 90 günü aşmaması şartı ile vize işlemlerinden muaf tutulurlar.
Schengen ülkelerinin arasında yer alan Malta’ya, pasaportunda Schengen vizesi olan kişiler yeni bir vize almadan girebilirler. Ayrıca ilk olarak Malta’ya giriş yapmak şartı ile diğer Schengen ülke seyahatlerinde de vize alınması zorunlu değildir.
Türkiye’de yaşayan Malta vatandaşları; evlilik, boşanma, doğum, ölüm, noter işlemleri, belge tasdiki, pasaport yenileme ve çıkarma, kimlik yenileme ve çıkarma gibi her türlü konsolosluk işlemlerini Malta Konsoloslukları ve Fahri Konsolosluklar aracılığı ile yapabilirler. İşlemlerden önce Malta Konsolosluklarının resmi tatillerine dikkat edilmesi önerilmektedir.
Meksika Konsolosluğu
Meksika’ya seyahat etmeyi düşünen bordo, hususi ve hizmet pasaport hamili Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet iznine sahip olan üçüncü ülke vatandaşlarının Meksika Konsolosluğu tarafından sürdürülen vize işlemlerini prosedürlere uygun olarak yerine getirmesi gerekir. Diplomatik pasaportu bulunan vatandaşlar ise Meksika vizesinden muaf tutulmaktadır.
Meksika, hem kendi ülkesinin hem de Türkiye’de ikamet eden Meksika vatandaşlarının haklarının savunulması için konsolosluklar görevlendirilmiştir. Bunlardan Meksika Ankara Büyükelçiliği ile Meksika İstanbul Başkonsolosluğu, vize işlemlerini yürütmektedir. Diğer Meksika Fahri Konsoloslukları ise Meksika vatandaşlarının her türlü konsolosluk işlemlerini düzenlemektedir.
İstanbul ve çevre illerinde ikamet eden vatandaşların, Meksika İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile işlemlerini yürütmesi gerekir. Her konsolosluk, kendi görev bölgesinde bulunan illerde ikamet eden kişilere hizmet verir. Ancak Meksika vatandaşları böyle bir uygulamaya tabii değildir. İstedikleri konsolosluktan bütün işlemlerini halledebilmektedir.
Meksika Ankara Büyükelçiliği Adresi: Kırkpınar Sokak, Numara 18 / 6, Çankaya / Ankara
Telefon: 0 312 442 30 33
Faks: 0 312 442 0221
E – mail adresi: apubtur@sre.gob.mx
Meksika İstanbul Konsolosluğu Adresi: Levent Mahallesi, Levent Cad., Lale Sokak, Numara 23, Beşiktaş / İstanbul
Telefon: 0 212 873 80 18
Faks: 0 212 284 10 08
Meksika Konsolosluğuna ya da Meksika Büyükelçiliğine yapılan vize başvuruları, evrakların eksiksiz olması durumunda ortalama olarak 20 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Mısır Konsolosluğu
Mısır ülkesine herhangi bir amaç ile seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır vizesi işlemlerini Mısır Konsolosluğu aracılığı ile yürütmesi gerekir. Mısır’a yapacakları seyahat 90 günü aşmayan hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi kişilerin ise Mısır vizesi almalarına gerek yoktur.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile beraber Türkiye’de ikamet hakkı bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının da vize işlemleri Mısır Ankara Büyükelçiliği veya Mısır İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yürütülmektedir. Bununla beraber Türkiye’de ikamet etmekte olan Mısır vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri hem bu kurumlar hem de Mısır Fahri Konsolosluklar tarafından yürütülür.
Mısır İstanbul Konsolosluğu, Türkiye’nin her yerinden yapılan vize başvurularını kabul etmektedir. Ancak Ankara Büyükelçiliği ise bölge ayrımı yaparak yalnızca kendi bölgesinde ikamet eden vatandaşların vize başvurularını kabul etmektedir. Her iki kuruma da yapılacak olan vize başvuruları şahsen yapılabilir. Bununla beraber konsolosluklar tarafından yetkilendirilen vize merkezleri aracılığı ile de başvuru yapılır.
Hangi amaç ile Mısır’a gidilecek ise o amaca uygun olan Mısır vizesinin alınması gerekir. Her vize türünde istenen evraklar farklıdır. Bu nedenle öncelikle seyahat amacının belirlenmesi ve vize işlemlerinin ona göre yapılması önemlidir. Eksik evrak ya da yanlış bilgiler verilmesi halinde Mısır Başkonsolosluğu veya Mısır Büyükelçiliği, vize başvurusunu geri çevirir. Ayrıca ek evrak isteme veya mülakata çağırma gibi hakları da vardır.
Nijerya Konsolosluğu
Türkiye ile Nijerya ülkeleri arasında vize anlaşması yoktur. Bu nedenle Nijerya’ya seyahat etmek isteyen bordo, hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi bütün vatandaşların Nijerya Konsolosluğu vize işlemlerini yerine getirmesi gerekir. İşlemler için Nijerya ülkesi tarafından Konsolosluk ve Büyükelçilik görevlendirilmiştir.
Nijerya Ankara Büyükelçiliği, Nijerya vizesi için şahsi başvuruları kabul etmektedir. Şahsen başvuru yapmak isteyen kişiler, ilk olarak hangi vize türüne başvuru yapacaklar ise o vize türünde istenen evrakları hazırlamalı ve gerekli ücreti yatırarak başvurusunu yapmalıdır.
Şahsen başvuru yapmak istemeyen vatandaşlar ise Nijerya İstanbul Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile işlemlerini yürütebilir. Nijerya ülkesinin tek resmi temsilcisi, Ankara Büyükelçiliğidir. Hem vize işlemleri hem de konsolosluk işlemleri Nijerya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir.
Türkiye’de yaşamını devam ettiren Nijerya vatandaşlarının evlenme, boşanma, doğum, ölüm, noter, belge tasdiki, nüfus cüzdanı yenileme, pasaport yenileme ve çıkarma gibi her türlü konsolosluk işlemleri Büyükelçilik, Başkonsolosluk ve Fahri Konsolosluklar aracılığı ile düzenlenir.
Nijerya Ankara Büyükelçiliğinin Adresi: Uğur Mumcu Sokak, Numara 56, GOP / Ankara
Telefonu: 0 312 448 10 76 / 0 312 448 10 79
Faks Numarası: 0 312 448 10 82
E mail adresi: info@embassynigeriaturkey.com / embassynigeriaturkey@gmail.com
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Perşembe, 09.00 – 16.00
Cuma, 09.00-14.00
Norveç Konsolosluğu
Norveç’e seyahat edecek olan bordo pasaport sahiplerinin Norveç vizesi almaları gerekir. Başvuruları şahsen kabul etmeyen Norveç Konsolosluğu, yetkilendirmiş olduğu vize merkezleri aracılığı ile işlemleri yürütmektedir. Vize merkezleri ya da akredite edilmiş olan seyahat acenteleri, Norveç vize işlemlerini yalnızca yürütmekle görevlidir. Vize değerlendirme yetkileri yoktur.
Vize başvuruları Norveç Ankara Büyükelçiliği ile yapılacak ise başvuru sonucu da yine Büyükelçilik tarafından değerlendirilir. Norveç ülkesi, Schengen bölgesinde bulunduğu için vize işlemlerinin de bu prosedürlere uyması gerekir.
Norveç vizesi başvuruları Norveç İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile yapılacak ise işlemleri Macaristan Konsolosluğu yürütmektedir. Bu nedenle bu ayrıntıya çok dikkat edilmeli ve işlemlerin aksamaması için başvuruların doğru bir şekilde sürdürülmesi gerekir.
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili olan vatandaşlar, Norveç gezilerinde 90 günlük seyahat sınırını aşmayacaklar ise Norveç vizesinden muaf tutulurlar. Ancak süre 90 günü aşar ise uygun olan Norveç vizesine başvuru yapılmalıdır.
Norveç vizesinin kısa sürede alınması için öncelikle seyahat amacının belirlenmesi ve buna göre hangi vizenin alınacağının bilinmesi gerekir. Vize türlerine göre hazırlayacağınız evraklar değişmektedir. Bu konuda dikkat edilmesi önemlidir.
Norveç Büyükelçiliği Ankara’nın Adresi: Yukarı Dikmen Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı, Numara 106, Yıldız Kule İş Merkezi, Kat 2, Çankaya / Ankara
Telefonu: 0 312 408 48 00
Faks: 0 312 408 48 99
Özbekistan Konsolosluğu
Özbekistan ülkesine seyahat edecek olan Türk vatandaşları ile Türkiye’de uzun süreli ikamet izni olan yabancı ülke vatandaşlarının Özbekistan Konsolosluğu tarafından sürdürülen işlemleri yerine getirmesi gerekir. Diplomatik pasaport hamili vatandaşlar Özbekistan vizesinden muaftır. Ancak diğer pasaport sahibi vatandaşların vize almaları zorunludur.
Sonradan yapılan bir değerlendirme ile açıklama yapan Özbekistan ülkesi, 30 günü aşmayan Özbekistan seyahatlerinde vize muafiyeti getirmiştir. Türkiye ile beraber 7 ülke için yapılan bu uygulama ile Özbekistan’a gidilebilecektir.
30 günü aşan Özbekistan seyahatlerinde ise Özbekistan İstanbul Konsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile vize işlemlerinin yerine getirilmesi gerekir. Öncelikle vize amacı belirlenmeli ve buna uygun olarak istenen evrakların eksiksiz hazırlanması gerekir.
Özbekistan vizesi için başvurular Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile yapılabildiği gibi Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezlerinden de yardım alınabilmektedir. İstenen belgelerin eksiksiz ve güncel olarak hazırlanarak teslim edilmesi çok önemlidir.
Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşlarının her türlü konsolosluk işlemleri, Özbekistan Devleti tarafından yetkilendirilmiş olan Büyükelçilik, Konsolosluk ve Fahri Konsolosluklar tarafından yürütülmektedir. Evlilik, boşanma, noter, evrak tasdiki, doğum, ölüm gibi işlemler yerine getirilir.
Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu Adresi: Şehit Halil İbrahim Caddesi, Numara 23, İstinye / İstanbul
Telefonu: 0 212 323 20 37
E – mail adresi: uzbekconsul@yahoo.com
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma günleri, 09.00 – 17.00 saatleri arası
Polonya Konsolosluğu
Polonya’ya seyahat edecek bordo pasaport sahibi vatandaşların, seyahat amaçlarına uygun olan vize türleri için Polonya Konsolosluğu vize işlemlerini usullere uygun olarak yerine getirmesi gerekir. Diğer pasaportlardan olan hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamili vatandaşların ise 90 günü geçmeyen Polonya seyahatlerinde vize almalarına gerek yoktur.
Polonya’da uzun süre kalacak olan kişilerin uzun süreli vize başvurularını, Polonya İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile yürütmesi gerekir.
Schengen ülkelerinden biri de Polonya’dır. Bu nedenle vize işlemlerinin Schengen vize işlemleri gibi yürütülmesi istenir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi olan kişiler, vize almak zorunda değildir. Ayrıca Schengen vizesi ile ilk olarak Polonya’ya gitmek şartıyla tüm Schengen ülkeleri vizesiz olarak gezilebilmektedir.
Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Başkonsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile Polonya vizesi süreci yönetilmelidir. Vize merkezleri evrak hazırlama ve başvuru sürecinde yardımcı olurlar. Ancak vizenin değerlendirilmesi konusunda herhangi bir yetkileri yoktur.
Türkiye’de yaşayan Polonya vatandaşları, bütün vatandaşlık ve konsolosluk işlemleri için Polonya Başkonsolosluğu ile Polonya Büyükelçiliğine başvuru yapabilir. Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun iletişim bilgileri şu şekildedir:
Adresi: Ayazağa Köyü Yolu, Giz 200 Plaza, Numara 7, Kat, 5, Maslak / İstanbul
Telefonu: 0 212 290 66 30
E – mail adresi: stambul.kg.konsulat@msz.gov.pl
Web sitesi adresi: www.stambulkg.polemb.net
Başkonsolos: Andrzej Papierz
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 08.30 – 16.30
Portekiz Konsolosluğu
Portekiz ülkesine seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahiplerinin Portekiz Konsolosluğu tarafından istenen Portekiz vize işlemlerini yerine getirmesi gerekir. Pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunan kişilerin Portekiz vizesi başvurusu yapmasına gerek yoktur. Hususi, diplomatik ve hizmet pasaportu hamili olan kişiler de, 90 günlük seyahatleri için Portekiz vizesi almak zorunda değildirler. Uzun süreli Portekiz seyahati için ise bütün vatandaşlar Portekiz vizesi almak zorundadır.
Portekiz ülkesinin Portekiz İstanbul Konsolosluğu olmadığı için Marmara ve Ege Bölgelerindeki Portekiz vize işlemleri, Macaristan Konsolosluğu aracılığı ile yapılmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi önemlidir.
Kısa süreli vize işlemleri Macaristan Konsolosluğu aracılığı ile yürütülürken, uzun süreli Portekiz vizeleri için işlemler Portekiz Ankara Büyükelçiliği tarafından yürütülmektedir. Portekiz ülkesinin resmi temsilcisi olan Büyükelçilik aracılığı ile Türkiye’de yaşayan Portekiz vatandaşlarının da işlemleri yapılır. Ayrıca bu vatandaşların hakları da sonuna kadar korunur.
Portekiz Ankara Büyükelçiliği Adresi: Kırlangıç Sokak, Numara 39, GOP / Ankara
Telefonu: 0 312 405 41 01
Faks Numarası: 0 312 446 36 70
E – mail adresi: ankara@mne.pt
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09.00 – 13.00 / 14.00
Portekiz’e yapılacak seyahat amacına göre başvurulan vize türü için istenen evrakların eksiksiz hazırlanması önemlidir. Portekiz Ankara Büyükelçiliği’nce ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilen Portekiz vize başvuruları, 10 – 15 iş günü içerisinde sonuçlanır. Ancak konsoloslukların resmi tatil günlerinde işlem yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Romanya Konsolosluğu
Romanya ülkesine seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşlarının bir takım vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekir. Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Romanya seyahatinden önce Romanya Konsolosluğu tarafından sunulan vize işlemlerini yerine getirmesi gerekir. Bununla beraber diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, vize almalarına gerek kalmadan 90 günlük Romanya seyahatlerini yapabilirler.
Vize işlemleri için Romanya Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile Romanya vize işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Kısa süreli vize işlemleri ile 90 günlük konaklama süresi verilir. Vize için Romanya Büyükelçiliğinden vize alınmasına gerek yoktur.
Romanya İstanbul Konsolosluğu ile vize başvurusunu yaparken randevu alınmasına gerek yoktur. Romanya ülkesi, hem ülkesini hem de vatandaşlarının haklarının korunması ve Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin düzenli olarak ilerlemesi için resmi temsilciler görevlendirmiştir. Romanya’nın resmi temsilcisi Romanya Ankara Büyükelçiliğidir. Romanya’yı ilgili kuruluşlar ve hükümet düzeyinde temsil eden Romanya Ankara Büyükelçiliği’nin resmi iletişim adresi şu şekildedir:
Adresi: Bükreş Sokak, Numara 4, Çankaya / Ankara
Telefonu: 0 312 466 37 06
Faks Numarası: 0 312 427 15 30
E – posta adresi: ankara@mae.ro / romanyabyk@dsl.ttmail.com
Web sitesi adresi: http://www.ankara.mae.ro
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma günleri 09.00 – 17.00 saatleri arası
Romanya Ankara Büyükelçisi: Radu Onofrei
Romanya vizesi ile ilgili işlemler ve Türkiye’de ikamet eden Romanya vatandaşlarının her türlü konsolosluk işlemleri resmi temsilciler tarafından yürütülür.
Rusya Konsolosluğu
Rusya ile Türkiye arasında imzalanmış olan vize muafiyet anlaşması, 2016 yılında karşılıklı olarak feshedilmiştir. Bu tarihten sonra umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları, Rusya seyahatleri öncesinde Rusya Konsolosluğu vize işlemlerini gerçekleştirmelidir. Ancak diplomatik pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 90 günü aşmayan Rusya seyahatlerinde vize işlemlerinden muaftırlar.
Rusya vizesi için Rusya Ankara Büyükelçiliği ve Rusya İstanbul Konsolosluğuna şahsen başvuru yapmaya gerek yoktur. Rusya Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile işlemler sürdürülmektedir.
İstanbul ve çevre illerinde ikamet eden Türk vatandaşları, Rusya vize işlemlerini Rusya İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile yürütmelidir. Rusya seyahatinin amacına uygun olan vize türüne göre gerekli olan evraklar hazırlanır.
İstanbul’daki Rusya Konsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği ve diğer illerdeki Rusya Fahri Konsoloslukları tarafından vize işlemleri yürütülür. Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının da vize işlemleri Rusya Konsolosluğu’nca yapılmaktadır. Bununla beraber Türkiye’de ikamet eden Rusya vatandaşlarının konsolosluk işlemleri de Rusya’nın resmi temsilcisi olan Konsolosluklar tarafından yapılmaktadır. Rusya Konsolosluğunun İstanbul iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.
Adresi: İstiklal Caddesi, 219 / 225 A, Beyoğlu / İstanbul
Telefonu: 0 212 292 51 01 / 0 212 292 51 02 / 0 212 292 51 03
E – mail adresi: visavitr@rambler.ru / gkistam@mailr.ru
Web adresi: istanbul.mid.ru
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 08.30 – 13.00 / 14.30 – 18.00
Senegal Konsolosluğu
Senegal ülkesine seyahat etmeyi düşünen bordo pasaport hamili Türk vatandaşlarının Senegal vizesi için Senegal Konsolosluğu işlemlerini yerine getirmesi gerekir. Pasaportunda Senegal vizesi olmayan kişilerin Senegal’e giriş yapmaları yasaktır. Senegal ülkesi için kapıda vize uygulaması yoktur. Bu nedenle vize işlemlerinin prosedürlere uygun olarak yapılması gerekir.
Diplomatik pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 180 gün içinde 90 günü aşmayan Senegal seyahatleri için vize işlemleri yapmak zorunda değildir. Senegal ülkesi tarafından yetkilendirilen Senegal İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği tarafından vize işlemleri yürütülmektedir. Vize uyum koşullarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi ile kısa sürede işlemler yerine getirilir.
Senegal ülkesi tarafından yetkilendirilmiş olan Senegal Ankara Büyükelçiliği, Senegal’in resmi temsilcisidir. Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Konsolosluğuna şahsi olarak başvuru yapılabilir. Bunun dışında, Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile de Senegal vize işlemleri yürütülmektedir.
Senegal Başkonsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği ve Fahri Konsolosluklar tarafından Türkiye’de yaşayan Senegal vatandaşlarının konsolosluk işlemleri yürütülür. Resmi temsilciliklerin tatil günleri dışında işlemler için başvuru yapılması önerilir.
Senegal vatandaşlarının pasaport yenileme, pasaport çıkarma, nüfus cüzdanı yenileme ve çıkarma, evlilik, boşanma, doğum, ölüm, noter ve belge tasdiki gibi her türlü işlemler Senegal Konsolosluğu’nca yapılmaktadır. Senegal vizesi için yapılan işlemlerin doğru ve evrakların eksiksiz durumunda, Senegal Konsolosluğu vize başvurularını 10 gün içerisinde sonuçlandırarak başvuru sahibine bildirmektedir.
Sierra Leone Konsolosluğu
Sierra Leone ülkesine seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Sierra Leone vizesi almaları gerekir. Sierra Leone ülkesinin ekspres vize ve kapı vizesi uygulamaları yoktur. Bu nedenle Sierra Leone Konsolosluğu aracılığı ile vize işlemlerinin eksiksiz olarak yürütülmesi gerekir. Aksi takdirde Sierra Leone ülkesine giriş yapılamamaktadır.
Sierra Leone İstanbul Konsolosluğu aracılığı ile Sierra Leone vize işlemleri yürütülmektedir. Öncelikle Sierra Leone seyahatinin hani amaç ile yapılacağı netleştirilmelidir. Seyahatin amacına göre alınacak olan vize türü değişmektedir.
Vize türüne göre Sierra Leone Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu tarafından istenen belgeler değişmektedir. Belgelerin istenen vize prosedürlerine uygun olarak hazırlanması gerekir. Aksi halde konsolosluk tarafından vize başvurusu geri çevrilir. Vize türüne ve vizenin süresine göre ödenecek olan vize ücreti değişir. Vize ücretleri Sierra Leone Konsolosluğu’nca belirlenmektedir. Sierra Leone ülkesini Türkiye’de temsil eden Sierra Leone Konsoloslukları tarafından tüm diplomatik ilişkiler yürütülür.
Sierra Leone vize işlemlerini değerlendiren Sierra Leone Başkonsolosluğu, vize işlemlerini en kısa sürede sonuçlandırır. Ancak hazırlanan belgelerde eksiklik ya da yanlışlık olması durumunda, Sierra Leone Konsolosluğu’nca ek evrak talebinde bulunulmaktadır. Ayrıca gerek görülür ise başvuru sahibi ile randevu talebi de yapılabilir.
Türkiye’de ikamet eden Sierra Leone vatandaşlarının noter, belge tasdiki ve diğer konsolosluk işlemlerinin tamamı Sierra Leone Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir. Konsolosluğun çalışma saatlerinde her türlü işlem kısa sürede yapılmaktadır.
Slovakya Konsolosluğu
Slovakya Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi planlayan umuma mahsus yani bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Slovakya vizesi almaları zorunludur. Slovakya ülkesi, Schengen bölgesi ülkelerinden biri olduğu için alınacak olan vizenin de Schengen vize prosedürlerine uygun olması gerekir. Slovakya ülkesinin Schengen bölgesinde bulunan ülkelerden biri olmasından dolayı, Slovakya Konsolosluğu tarafından vize işlemleri prosedürlere uygun olarak yürütülmektedir. Vize için istenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve işlemlerin de istenildiği gibi yürütülmesi gerekir.
Slovakya Cumhuriyeti, ülke vatandaşlarının haklarının savunulması ve Türkiye ile olan diplomatik işlemlerin düzgün bir şekilde gerçekleştirilmesi için Slovakya İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliğini görevlendirmiştir. Türkiye’de ikamet eden Slovakya vatandaşlarının evlilik, boşanma, ölüm, doğum, noter ve belge tasdiki gibi her türlü konsolosluk işlemleri Slovakya Konsolosluğu’nca yapılmaktadır.
Slovakya vizesinin kısa süreli ya da uzun süreli olması fark etmeksizin, vize işlemleri yapılmaktadır. Slovakya Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Konsolosluğu ve diğer bazı şehirlerde bulunan Slovakya Fahri Konsoloslukları vize başvurularını kabul etmektedir. Ancak Fahri Konsolosluklarının vize başvurularını değerlendirme yetkisi yoktur.
Konsolosluk ve Büyükelçilik aracılığı ile Slovakya vizesi başvurusunda bulunulacağı zaman randevu alınması gerekir. Slovakya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize merkezleri aracılığı ile vize başvuruları yürütülmektedir. Seyahatin amacına uygun olan vize türüne göre istenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve sunulması gerekir. Evrakların eksiksiz olması durumunda vize başvurusu kısa sürede sonuçlandırılır.
Slovenya Konsolosluğu
Slovenya ülkesine seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların, Slovenya Konsolosluğu aracılığı Slovenya Schengen vize işlemlerini yürütmesi gerekir. Slovenya, Schengen ülkelerinden biri olduğu için vize işlemlerinin de bu prosedüre uygun olarak hazırlanması gerekir.
Hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, 90 günü aşmayan Slovenya seyahatlerinde vize almak zorunda değildir. Slovenya vizesi için başvurular Slovenya Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğuna yapılmamaktadır. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile işlemlerin yürütülmesi gerekir.
26 Schengen ülkesinden biri olan Slovenya ülkesi için vize alındığı zaman ilk olarak bu ülkeye giriş yapmak şartı ile diğer Schengen ülkelerine de vizesiz olarak giriş yapabilmektedir. Kısa süreli vizeleri şahsen kabul etmeyen Slovenya Ankara Büyükelçiliği, uzun süreli vize işlemlerini direkt olarak kabul etmektedir. Seyahatin nedeni belirlenerek uygun olan vize türü için başvuru yapılır.
Slovenya ülkesinin Türkiye’de resmi temsilcilikleri bulunmaktadır. İstanbul’da Slovenya Konsolosluğu, Ankara’da Slovenya Büyükelçiliği ve diğer birkaç şehirde Slovenya Fahri Konsolosluğu hizmet verir. Slovenya vize işlemleri bu temsilcilikler tarafından yürütülür.
Vize işlemleri dışında Türkiye’de ikamet eden Slovenya vatandaşlarının da hakları bu temsilcilikler tarafından korunur. Bununla beraber, Slovenya vatandaşlarının konsolosluk işlemleri de Slovenya Konsoloslukları tarafından yürütülür. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler ise daha düzenli hale getirilir.
Suudi Arabistan Konsolosluğu
Suudi Arabistan ülkesine herhangi bir amaç ile seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının Suudi Arabistan vizesi almaları ve işlemleri Suudi Arabistan Konsolosluğu aracılığı ile yürütülmelidir. Diğer ülkelerde pasaport türüne göre vize muafiyeti bulunmaktadır. Ancak Suudi Arabistan vizesi için herhangi bir vize muafiyeti yoktur.
2011 yılından sonra Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu tarafından çipli vize işlemlerine geçilmiştir. Suudi Arabistan’a seyahat edecek olan kişilerin, seyahatlerinden en az 15 gün önce gerekli başvurunun yapılması gerekir.
Kısa süreli yani 90 günü aşmayan Suudi Arabistan seyahatleri için Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile vize işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Suudi Arabistan turistik vize için gerekli başvurular ise direkt olarak Suudi Arabistan Konsolosluğu’na yapılmalıdır.
Suudi Arabistan vizesi için Suudi Arabistan Konsolosluğu aracılığı ile yapılacak olan işlemler için konsolosluğun resmi tatil günlerine dikkat edilmelidir. Türkiye’de ve Suudi Arabistan’daki resmi tatil günlerinde Türkiye’deki Suudi Arabistan Konsoloslukları hizmet vermemektedir. Bu tarihlere dikkat edilmez ise işlemler aksamaktadır.
Suudi Arabistan ülkesi, Türkiye’de ikamet eden Suudi Arabistan vatandaşlarının haklarının korunması ve konsolosluk işlemlerinin yerine getirilmesi için Suudi Arabistan temsilciliklerini kurmuştur. Bu temsilcilikler aracılığı ile Suudi Arabistan vatandaşlarının noter, belge tasdiki, evlilik, boşanma, doğum, ölüm gibi işlemleri Suudi Arabistan Konsolosluğu’nca yapılmaktadır. Bununla beraber Suudi Arabistan vize işlemleri de Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından düzenlenir.
Türkmenistan Konsolosluğu
Türkmenistan Devleti’ne seyahat etmeyi düşünen umuma mahsus ( bordo ) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkmenistan Konsolosluğu vize işlemlerini yerine getirmesi gerekir. Hususi, diplomatik ve hizmet pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise Türkmenistan’dan gelen davetiye olması durumunda Türkmenistan vize işlemlerinden muaftırlar.
Vize işlemleri, Türkiye’nin ya da Türkmenistan’ın resmi tatil günlerine denk gelir ise Türkmenistan İstanbul Konsolosluğu ile Ankara Büyükelçiliği çalışmadığı için işlemleriniz aksayabilir. Bu durumda seyahatiniz de aksamaya uğrar. Bu durumları yaşamamak için konsoloslukların resmi tatil günlerine dikkat edilmesi gerekir.
Türkmenistan vizesi için Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğuna başvuru yapılabilir. Ayrıca Türkmenistan Konsolosluğu’nca yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile de Türkmenistan vize işlemleri yürütülebilmektedir.
Türkmenistan Konsolosluğu ve Türkmenistan Büyükelçiliği aracılığı ile Türkiye’de ikamet eden Türkmenistan vatandaşlarının konsolosluk işlemleri de yapılmaktadır. Türkmenistan vatandaşlarının noter işlemleri, doğum ve ölüm işlemleri, evlenme ve boşanma işlemleri, belge tasdik işlemleri, pasaport çıkarma ve yenileme işlemleri, nüfus cüzdanı çıkarma ve yenileme işlemleri gibi bütün konsolosluk işlemleri Türkmenistan Konsolosluğu tarafından yapılır.
Türkmenistan vizesi için yapılan başvuruların sonuçlandırılması ortalama olarak 5 – 8 iş günü sürmektedir. Ancak Türkmenistan vizesi için hazırlanan evraklarda herhangi bir eksiklik var ise ya da belgeler güncel değil ise Türkmenistan vize başvurusu reddedilir. Ayrıca belgelerde verilen bilgilerin doğru olması önemlidir.
Uganda Konsolosluğu
Uganda ülkesine seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Uganda Konsolosluğu tarafından yürütülen vize işlemlerini yerine getirmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportunun özelliğine bakılmadan Uganda vizesi almaları zorunlu tutulmuştur.
Uganda vizesi için Uganda İstanbul Konsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile işlemler yapılmalıdır. Bu esnada kullanılacak olan pasaportun, Uganda seyahati sonrasında en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekir.
Uganda vizesi başvurusu, Uganda Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme ortalama olarak 7 – 10 iş günü sürüyor. Ancak vize işlemlerinde aksaklık, belgelerde eksiklik ya da konsoloslukta yoğunluk olması durumunda bu süre daha da gecikmektedir. Bununla beraber Uganda Ankara Büyükelçiliğinin resmi tatil günlerinde de hizmet verilmediği için sonuçlar gecikir.
Herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve seyahatin istenen tarihlerde yapılabilmesi için Uganda vize işlemlerinin prosedürlere uygun olarak yürütülmesi gerekir. Ayrıca Uganda Ankara Büyükelçiliğinin resmi tatil günlerinin de bilinmesi önemlidir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Uganda vize işlemlerini yürüten Uganda Konsolosluğu, Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların da Uganda vize işlemlerini yürütmektedir. Bununla beraber, Türkiye’de ikamet eden Uganda ülkesi vatandaşlarının her türlü konsolosluk ve vatandaşlık işlemleri, Uganda Konsoloslukları tarafından yürütülür.
Türkiye’deki resmi temsilcisi Uganda Ankara Büyükelçilik olan Uganda ülkesi, ülke vatandaşlarının haklarının korunması ve ülkesinin en iyi şekilde temsil edilmesi için Uganda Konsolosluğuna geniş yetkiler vermiştir.
Yemen Konsolosluğu
Yemen ülkesine herhangi bir amaç ile gitme planları yapan bordo pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, ülkeye girmeden önce Yemen vizesi alması ve işlemlerini Yemen Konsolosluğu aracılığı ile yapması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaporta sahip olan ve yeşil, kırmızı ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşları, Yemen vizesinden muaf tutulmaktadır. Yemen, ülkesinin temsil edilmesi ve Türkiye ile siyasi, ticari ve diplomatik ilişkilerin yürütülmesi için Yemen Ankara Büyükelçiliği ile Yemen İstanbul Konsolosluğu’na yetki vermiştir. Bu yetki ile Türkiye ve Yemen ülkeleri arasındaki ilişkileri düzenlemektedir.
Yemen İstanbul Konsolosluğu da aynı işlevi gösterir. Ayrıca Türkiye’de yaşamaya devam eden Yemen vatandaşları da her türlü işlemleri için Yemen Konsolosluğuna başvurabilir. Türk vatandaşları ile beraber Türkiye’de ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının Yemen vizesi işlemleri, Yemen Konsoloslukları tarafından yürütülmektedir.
Yemen Konsolosluğu’nca Yemen vizesi için şahsi başvurular kabul edilmektedir. Ancak Yemen Konsolosluk ve Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezlerinden de yardım alınabilmektedir. Bu sayede Yemen Konsolosluğuna gitmenize gerek kalmadan vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Yemen Konsolosluğunun en önemli işlemlerinden biri de Yemen vize başvuru formudur. Web sitesinde sunulan başvuru formunun istenildiği şekilde eksiksiz olarak doldurulması gerekir. Verilen bilgilerin belgeler ile desteklenmesi ve bu belgelerin kesinlikle güncel olması istenir. İstenilen prosedürlere göre işlemler yapılır ise 7 – 10 iş günü içerisinde Yemen vize başvurusu sonuçlandırılmaktadır.
Yeni Zelanda Konsolosluğu
Türkiye Cumhuriyeti diplomatik, hususi, hizmet ve bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının tamamı, Yeni Zelanda seyahatlerinden önce Yeni Zelanda Konsolosluğu aracılığı ile Yeni Zelanda vizesi almalıdırlar. İki ülke arasında vize muafiyet anlaşması olmadığı için her Türk vatandaşının vize alması gerekmektedir.
Yeni Zelanda vizesi için başvuruları kabul eden tek yetkili kurum, Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliği olmuştur. Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşları da Yeni Zelanda vizeleri için Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapabilirler.
Yeni Zelanda vizesi için şahsen başvuru yapma zorunluluğu yoktur. Ayrıca vize işlemleri için bölge ayrımı yapılmıyor. Bu nedenle isteyen herkes Yeni Zelanda İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile işlemlerini sürdürebilir. Vize değerlendirme yetkisi ise Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliğine aittir.
Seyahat süresi 90 günden az olduğunda kısa süreli vize başvuru işlemleri yapılır. Ancak 90 günü aşan uzun süreli Yeni Zelanda seyahatleri için Londra’daki Yeni Zelanda Göçmenlik Servisi Ofisine başvurarak oturma ya da çalışma izni alınmalıdır. Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliğinin iletişim bilgileri şu şekilde verilebilir:
Adresi: Kızkulesi Sokak, Numara 11, GOP / Ankara
Telefonu: 0 312 446 33 33
Faks Numarası: 0 312 446 33 17
E mail adresi: nzembassyankara@ttmail.com
Çalışma saatleri: Pazartesi – Cuma / 08.30 – 17.00
Yeni Zelanda Ankara Büyükelçiliğinin resmi tatil olmayan günlerde hizmet verdiği unutulmamalıdır. Bu nedenle vize ve konsolosluk işlemleri için Yeni Zelanda Konsolosluğunun resmi tatil günlerinin geçmesi gerekir. Aksi takdirde işlemler aksamaya uğrar.
Türkiye’de ikamet eden Yeni Zelanda vatandaşlarının haklarını korumakla yükümlü olan Yeni Zelanda Ankara Büyükelçilik ve Başkonsolosluk, Yeni Zelanda vatandaşlarının bütün konsolosluk işlemlerini de yürütmektedir.
Yunanistan Konsolosluğu
Yunanistan ülkesine seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan Konsolosluğu vize işlemlerini eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekir. Yunanistan ülkesi, hem Avrupa Birliğine hem de Schengen bölgesine üye olan bir ülkedir.
Schengen üyesi olan Yunanistan’ın vize işlemlerinin Schengen prosedürlerine uygun olması gerekir. Alınacak olan Yunanistan İstanbul Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Yunanistan vizesi ile bütün Schengen ülkelerine vizesiz olarak giriş yapılabilmektedir. Ancak ilk olarak Yunanistan’a giriş yapılması zorunludur.
Türkiye’deki hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 6 ay içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Yunanistan vizesi almalarına gerek yoktur. Pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan Türk vatandaşları da Yunanistan Schengen vizesi almadan Yunanistan’a giriş yapabilirler.
İstanbul Başkonsolosluğu, Yunanistan vize başvurularını yetkilendirilmiş olan vize merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir. Vize merkezleri, vize başvurularını randevu sistemi ile kabul etmektedir. Bu nedenle işlemlerin aksamaması için bu ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.
Yunanistan seyahatinin neden yapıldığına göre alınması gereken vize türü değişmektedir. Vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar değişmektedir. Evrakların eksiksiz olarak hazırlanması için bu ayrıntının göz ardı edilmemesi gerekir. Yunanistan Başkonsolosluğu İstanbul iletişim bilgileri şu şekildedir:
Adresi: Turnacıbaşı Sokak, Numara 22, Beyoğlu / İstanbul
Telefon: 0 216 393 82 91
Faks Numarası: 0 216 252 13 65
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma / 09.00 – 17.00
Yunanistan İstanbul Başkonsolosu: Evangelos Sekeris
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’nin iletişim bilgileri ise şu şekildedir:
Adresi: Zia Ur Rahman Caddesi, Numara 9 – 11, GOP / Ankara
Telefonu: 0 312 448 22 49
Faks Numarası: 0 312 446 31 91
E posta adresi: gremb.ank@mfa.gr
Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma / 09.00 – 17.00