Estonya Transit Vize

Transit Vize Başvuru Bilgileri

Estonya Transit Vize Başvurusu

Estonya üzerinden başka bir ülkeye geçmek maksadıyla başvuru yapılması gereken vize türüdür. Bu vize türü iki ayrı amaçla yapılabilir; hava alanının dışına çıkmadan transit geçiş kaydıyla veya hava alanından çıkarak en fazla 48 saat süreyle sınırlı olmak şartıyla yapılan ziyaretlerdir. Türkiye çapında Estonya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Estonya transit vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Estonya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Estonya transit vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Estonya Transit Vize Gerekli Evraklar

  1. Pasaport (En az 3 ay daha geçerliliği olan)
  2. Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu.
  3. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
  4. Güncel biyometrik fotoğraf.
  5. Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında,
  6. Ziyaret edilecek üçüncü ülke için vize
  7. Gidilecek ülkeye vize gerekmiyorsa: Seyahat amacınızı gösteren evraklar; gidilecek ülkeye ait davetiye, otel rezervasyonu, tapu v.b. ve mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları, maaş bordroları vb.
  8. Uçak bileti rezervasyonu
  9. Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname.
  10. Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  11. Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni.

Estonya Transit Vize Başvuru Formları

Estonya’da transit geçiş amacıyla yapılacak olan ziyaretlerde doldurmanız gereken vize başvuru formu aşağıdadır. Transit vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Estonya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

 

Add comment