Çek Cumhuriyeti Vizesi

Vize Başvuru İşlemleri

DataGlobal Çek Cumhuriyeti Vize Servisine Hoşgeldiniz.

Çek Cumhuriyeti konsolosluk veya büyükelçilik birimlerine yapılacak olan vize başvurularında yetkili olan DataGlobal vize servisinin deneyimli müşteri temsilcileri seyahat türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre başvuru evraklarını belirler. Ardından vize randevusu istenilen tarihte adınıza alınır, vize başvuru süreci başlatılır ve süreç başından sonuna kadar takip edilir. Böylelikle vize başvuru sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlar en sağlıklı şekilde çözümlenir. En doğru biçimde vize başvurunuzu yapmak için Dataglobal çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Resmi kısa adıyla Çekya olarak da bilinen Çek Cumhuriyeti Orta Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Ülkenin batısından, kuzey batısına kadar Almanya, kuzeyinde Polonya, doğusunda Slovakya ve güneyinde de Avusturya bulunmaktadır. Kişiler buraya turistik amaçlarla seyahatte bulunmakla birlikte, öğrenim, aile ziyareti gibi amaçlarla da seyahat edebilmektedirler. Bordo pasaport sahiplerinin Çek Cumhuriyeti’ne giriş yapmaları için vize alması gerekmektedir. Fakat Diplomatik, Hususi ya da Hizmet pasaportlarına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çek Cumhuriyeti’ne seyahatlerinde 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalarında vizeden muaf tutulmaktadır. 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalar kısa süreli vize başvurularında değerlendirilmektedir. Bu süreden daha uzun konaklanacaksa D tipi ulusal vizeye başvuru yapılması gerekmektedir. Çek cumhuriyeti vize türlerine ilişkin detaylı bilgi yazının tamamında verilmiştir. Çek Cumhuriyeti Vizesi gereklilikleri ise Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından belirlenmiştir. Detaylı bilgi almak için yazının devamını okuyunuz.

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize

Çek Cumhuriyeti’ne turistik amaçlı seyahatte bulunacak kişiler için başvurulması gereken vize türüdür. Yukarıda da bahsedilen gibi, diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalı turistik seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. Fakat bordo (umuma mahsus)  pasaport sahiplerinin Çek Cumhuriyeti seyahatlerinde vize başvurusu yapması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti Turistik Vize için gerekli evraklar yazının devamında bulunan Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar başlıklı kısımda bulabilirsiniz. Burada yer alan evraklar temel evraklar olup, öğrencilik, emeklilik, iş yeri ya da çalışan olma durumlarınıza göre ek evraklar talep edilmektedir. Detaylara yazıda yer verilmiştir. 18 yaşından küçük bireylerin başvurularında anne – babanın noterden verilmiş muvafatkanamesi gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize

Çek Cumhuriyeti’ne iş, görüşmesi, fuar katılımı, konferans katılımı, yatırım vb. ticari amaçlarla seyahat edecek bordo pasaport sahiplerinin Çek Cumhuriyeti Ticari Vize alması gerekmektedir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportlarına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan konaklamalarında ticari amaçlı seyahatlerinde de vizeden muaftırlar. Bordo pasaport sahiplerinin ticari vize gerekliliği bulunmaktadır. Ticari vize gereklilikleri Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Ticari amaçlarla yapılan seyahatlerde temel evraklara ek olarak istenen evraklar bulunması gerekmektedir. Planlanan seyahat tarihlerini gösterir bir davetiye gerekmektedir. Polis departmanından alınan bu davetiyenin orjinali (POZVÁNÍ) ve fotokopisi gerekmektedir. Davetiyede, bulunan bilgilerin doğru eklenmiş olması gerekmektedir. Davetiyenin ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Söz konusu seyahat fuar ya da konferansa katılım amaçlıysa, katılım belgesi ya da giriş belgesi vb. belgelerin sunulması gerekmektedir. 180 gün içerisinde 90 günü aşacak seyahatler için D tipi ulusal vizeye başvuru yapılması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi

Çek Cumhuriyeti’nde ikamet eden aile, arkadaş ya da akraba ziyaretleri için bordo pasaport sahiplerinin Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi gereklilikleri Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Aile ziyaretlerinde bulunacak kişilerin, ziyaret edecekleri kişi tarafından polis departmanlarından alınmış, davetiye göndermesi gerekmektedir. Bu davetiye ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. Davetiyede bulunan bilgilerin doğru eklenmiş olması gerekmektedir. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair belgelerin de eklenmesi gerekmektedir. 18 yaşından küçük bireyler için yapılacak aile ziyareti vize başvuruları için noterden verilmiş muvafakatname gerekmektedir. Bu vize ile kişiler aile ziyaretlerini 180 gün içerisinde 90 güne kadar gerçekleştirebilmektedirler. Fakat bu sürenin seyahat tarihinize uygun olarak Konsolosluk tarafından belirlendiği unutulmamalıdır. Bu süreyi aşacak olan seyahatler için D Tipi ulusal vizeye başvurulması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Transit Vize

Çek Cumhuriyeti’ne giriş yaptıktan sonra başka ülkeye geçiş yapacak kişilerin alması gereken vize türü Çek Cumhuriyeti Transit Vizedir. Bu Transit Vize ile Schengen Bölgesi dışındaki ülkelere geçiş yapılabilmektedir. Çek Cumhuriyeti’nden başka bir Schengen ülkesine geçiş yapmak için transit vize kullanılmamaktadır. Geçerli bir Schengen vizesi ile Schengen bölgesindeki tüm ülkeler seyahat edilebilmektedir. Çek Cumhuriyeti Transit Vize alımı için uçak bileti ve giriş yapılacak ülkeye dair vize ya da oturum izni gerekmektedir.

Diğer Schengen ülkeleri şu şekildedir: Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan

Çek Cumhuriyeti Şoför Vizesi

Çek Cumhuriyeti’ne giriş yapacak olan uzun yol şoförleri, tır şoförleri, nakliyecilerin alması gereken vize türüdür. Çek Cumhuriyeti Şoför Vizesi başvurusu gereklilikleri Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Bu vize başvurusu için temel evraklara ek olaran istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir:

  • Ticari Davetiye Mektubu
  • İşverenin Garanti Mektubu
  • Uluslararası Ehliyet Fotokopisi gerekmektedir

Add comment