Amerika B1 Ticari Vize

Amerika B1 Ticari Vize Hakkında Bilgiler

Amerika B1 Ticari Vize, Amerika Birleşik Devletleri’ne ticari bir faaliyet için seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlar göçmen olmayan vize kategorisine ticari vize türünden başvurmaları gerekmektedir. Amerika Ticari Vize belirli bir süreliğine iş,  konferans, seminer için Amerika’ya seyahat etmek isteyen iş sahiplerinin veya çalışanların firmaları aracılığıyla başvurması gereken vize tipidir.

Başvuru sahibi kişi Amerika’daki planlanan iş faaliyetinin gerekliliğini ve bilgilerini, varsa Amerika’dan gelen davetiye yazısını, şirket sahibi tarafından Amerikan Konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış personelin izinli olduğu tarihler, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, Türkiye’de işine devam edeceğini belirten dilekçeyi başvuru dosyasına eklemelidir. Amerika ticari seyahatini grup olarak gerçekleştirecek kişiler randevularını “grup işlemleri” bölümünden almalıdır ve randevu tarihi grup olarak talep edilmelidir.

Ticari vize başvurusunda bulunan kişiler pasaport ayrımı olmaksızın DS-160 Amerika Vize Başvuru Formunu Amerika Konsolosluğunun resmi web sayfasından online olarak doldurmalıdır.  Başvuru sahibi randevudan en geç 3 gün öncesine kadar  formu tamamlamalı ve onaylamalıdır,”imzala” ve “gönder” seçeneğine tıkladıktan sonra form üzerinde değişiklik yapılamamaktadır. Randevu gününde formun barkodlu onay sayfasının çıktısını da yanında bulundurması gerekmektedir. Başvuru sahibi DS-160 formunu doldururken her işlemi 20 dakika içinde doldurmalıdır, bu sürenin geçilmesi halinde oturum otomatik olarak kapatılır ve bilgiler silinir.

Amerika B1 Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Amerika DS-160 Vize Başvuru Formu:Amerika Konsolosluğunun resmi web sayfasından online olarak İngilizce doldurmalıdır.  Başvuru sahibi randevudan en geç 3 gün öncesine kadar  formu tamamlamalı ve onaylamalıdır, “gönder” seçeneğine tıkladıktan sonra form üzerinde değişiklik yapılamamaktadır. Randevu gününde formun barkodlu onay sayfasının çıktısını da yanında bulundurması gerekmektedir. Başvuru sahibi DS-160 formunu doldururken her işlemi 20 dakika içinde doldurmalıdır, bu sürenin geçilmesi halinde oturum otomatik olarak kapatılır ve bilgiler silinir.

  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  3. 2 adet biometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  5. DS 160 Formu (Online ortamda doldurulmuş)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar

  1. Davetiye (Davet gönderen şirket tarafından kişinin bilgilerini, ziyaret amacını içeren, kişinin pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte )
  2. Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı ya da fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Şirket Evrakları

  1. Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  2. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  4. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  5. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  6. Gelir Gösteren Evraklar;
  7. SGK (4b)Hizmet dökümü
  8. Şirket Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  9. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Şirket Çalışanları

  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  3. 2 adet biometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  5. Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  6. DS 160 Fomu (Online doldurulacak)

Davet Eden Şirketten İstenilen Evraklar

  1. Davetiye (Davet gönderen şirket tarafından kişinin bilgilerini, ziyaret amacını içeren, kişinin pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte )
  2. Fuar Davetiyesi (Fuar bileti, fuar giriş kartı ya da fuar bilgilerini içeren dokümanlar)

Şirket evrakları

  1. Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben imza yetkisi olan kişiler tarafından imzalanmış seyahat amacı içeren yazı)
  2. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  4. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  5. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  6. Gelir gösteren evraklar;
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  8. SGK (4a)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  9. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  10. Şirket Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı.)
  11. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Amerika B1 Ticari Vize Başvurusu Harç Bedeli

Her başvuru sahibi vize harcını ödemelidir aksi takdirde başvurular kabul edilmez. Ödenen vize ücretinin geri iadesi söz konusu değildir veya başkasına devredilemez. Başvuru talebi olumsuz sonuçlansa dahi ücret geri ödenmez. Harç bedelinin geçerlilik süresi 1 yıldır yani harç bedeli ödendikten sonra 1 yıl içerisinde randevu alınmalıdır.

Amerika B1 Ticari Vize Başvurusu Sonuçlanma Süresi

Vize başvurusu için Ankara Amerika Büyükelçiliği ya da İstanbul Amerikan Konsolosluğundan randevu alınmalıdır, randevu tarihinden 24 saat öncesine kadar randevu yeri değiştirilebilir.

Vize başvurusunun sonuçlanma süresi yasal olarak 5 gündür. Ancak bu süre yoğunluğa göre artış gösterebilir, bundan dolayı randevuyu erken almak daha doğru olacaktır. Seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkı tanınmıştır.

Amerika B1 ticari vizesi süresi ne kadardır?

Amerika ticari vizesi en fazla 10 yıl süre ile verilmektedir ancak vizenin sonucuna ve süresine karar veren tek yetkili kuruluş Amerika Konsolosluğudur. Ticari vize süresi 1 ay ile 10 yıl arasında değişebilir. Amerika’da ticari ilişki içinde olunan şirketle bağlarınızı gösteren belgeleri sunmanız vize süresinin uzunluğu açısından veya arzu ettiğiniz süreyle vize almanız açısından faydalı olacaktır.

Amerika B1 ticari vizesi kaç günde çıkar?

Amerika ticari vize işlemlerinin sonucu başvuru sahibinin vize randevu tarihinde belli olmaktadır ancak vize onay alırsa pasaport konsolosluk tarafından başvuru sahibine posta yoluyla ulaştırılmaktadır.

Amerika B1 ticari vize başvurusunda randevu almam zorunlu mu?

Amerika ticari vize işlemlerinde Amerikan Konsolosluğunda şahsen mülakata girme zorunluluğu bulunmaktadır. Her yeni vize başvurusunda mülakat ve parmak izi ibrazı zorunludur. Vize randevusu alımı ve online formların doldurulması Dataglobal’in çalışma alanı içindedir. Randevu tarihleri konusunda çağrı merkezimizi arayarak destek alabilirsiniz.

Amerika B1 ticari vize davetiyesi nasıl olmalıdır?

İş görüşmesi, konferans, etkinlik, ticari fuara katılım, Amerika kökenli bir şirketle ticari içerikli görüşme amaçlı Amerika’ya seyahat edecek kişiler ticari vize başvurusu yapmalıdırlar. Amerika ticari vize başvurularında Amerika’daki şirketten kapsamlı bir ticari davetiye alınması gerekmektedir. İş ziyaretinin amacı, süresi, davet eden firma yetkilisinin kimlik bilgileri, ticari görüşmenin içeriği gibi bilgilerin davetiye yer alması tavsiye edilir. Eğer ticari fuar veya etkinliğe katılım amaçlı gidiliyorsa etkinliğe katılımın bedelinin ödendiğini gösteren belge veya etkinliği düzenleyen şirkete veya şirketlerden davetiyenin başvuru dosyasında olması gerekmektedir.

Amerika B1 Ticari vize randevusuna şahsen gelmem gerekiyor mu?

Amerika ticari vize başvurunuzu Dataglobal aracılığı ile yapabilirsiniz ancak başvuruya şahsen gelmeniz ve parmak izi ibrazında bulunmanız gerekecektir. Üçüncü kişiler vize başvuru sahibi adına vize randevusuna gelemezler. Vize mülakatına sadece vize başvuru sahibi girebilir.

Amerika Ticari vizesi alabilmem pasaport sürem ne olmalıdır?

Pasaportunuz süresi Amerika ticari vizenizin bitiş tarihinden sonra en az 6 ay olmalıdır. Pasaportunuz son 10 yıl içinde çıkarılmış ve vize etiketinin işlenebileceği boş sayfaları olmalıdır.